Skip to main content

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Szövetség díjátadó ünnepségén köszöntötték a 2012. év legeredményesebb egyetemista sportolóit.  A díjazottak között öt evezős versenyzőt köszöntöttek a MEFS és a MOB vezetői.

 

A sportolók által elért nagyszerű eredményeket, valamint az élsport és a felsőoktatás szoros kapcsolatának jelentőségét méltatta köszöntőjében Magyar Zoltán MOB alelnök, Szalay Ferenc a Parlament Sport és turizmus bizottságának vezetője, dr. Fábián István a Debreceni Egyetem rektora, Kovács Antal MEFS és MOB elnökségi tagja és Kiss Ádám a MEFS elnöke.

Az olimpiai bajnok ill. az olimpián érmet szerző, egyetemi-főiskolai tanulmányokat végző sportolóknak járó elismerések átadását követte a 2012. évben egyetemi világbajnokságokon kiemelkedő eredményt elérő versenyzők kitüntetése.

Öt kiváló evezősünk részesült a MEFS elismerésében. Díjat vehetett át Galambos Péter (Vác Városi Evezős Club), aki a Kazanyban megrendezett egyetemi világbajnokságon aranyérmet szerzett. Az egyetemi világbajnokság ezüstérmesei, Gyimes Krisztina (Danubius Nemzeti Hajós Egylet) és Szabó Katalin (Vác Városi Evezős Club), valamint a férfi könnyűsúlyú kétpárevezősben bronzérmet szerző Matyasovszki Dániel és Pozsár Bence (Szegedi Vízisport Egyesület) is MEFS kitüntetésben részesült. Gratulálunk!

MEFS_1   MEFS_2

 

MEFS_3      MEFS_4                                             MEFS_5