Skip to main content

Bulgáriai Plovdivban vasárnap véget ért az evezősök idei utolsó és egyben legnagyobb megmérettetése az Evezős Világbajnokság. A világbajnokságon a magyar delegátus hét csapatából egy A, négy B és két C döntős helyezést szerzett meg. A nemzetközi evezős mezőnyben jártas sportág kedvelők pontosan tudják, hogy a B döntős evezősök (7-12 helyezés) legalább olyan felkészültek és erősek mint az A döntőben bejutó versenytársaik. Ez ezúttal sem volt másképpen. Hatalmas versenyeknek, szoros befutóknak, kiélezett csatáknak lehettünk szemtanúi az olimpiai kvalifikációt megelőző év VB-jén ahol a magyar evezősök az olimpiai versenyszámokban mind megközelítették az olimpiára kiutazást jelentő helyezéseket. Biztosak vagyunk benne, hogy a további felkészüléshez óriási motivációt adtak az elért eredmények és megszerzett tapasztalatok. Jövőre Linz-ben találkozunk!!!

Gratulálunk a csapatoknak és felkészítő edzőiknek valamint köszönjük a csapatot támogató szakemberek helyszíni és folyamatos munkáját!

Az eredmények:
Férfi ks 1x: Galambos Péter – 6. hely (edző: Rapcsák Károly)

Férfi ks 4x: Csiszár Péter, Fiala Balázs, Forrai Dávid, Tamás Bence – 9. hely (edző: Ambrus Gábor)

Férfi 1x: Pétervári – Molnár Bendegúz – 12. hely (edző: Molnár Zoltán)
(sajnos Bendegúz vírusos megbetegedés miatt nem tudott rajthoz állni a férfi egypárak ‘B’ döntőjében. A gyomorproblémákkal járó betegség sok nemzet sportolóján végigsöpört a VB során)

Férfi 2-: Juhász Adrián és Simon Béla – 12. hely (edző: Eros Goretti)

Női 2-: Polivka Dóra és Krémer Eszter – 12.hely (edző: Eros Goretti)

Női ks 1x: Bene Dóra – 16. hely (edző: Ficsor László)

Férfi para 1x: Pető Zsolt – 16. hely (edző: Nagy Gábor)

A csapatkisérők voltak:
Szierer János – szövetségi kapitány, Czucz Bálint – csapatvezető (team manager), Taskó Gyula – sportmasszőr, dr. Szabó László – orvos, dr. Hornyik József – pszichológus

A képekkel illusztrált részletes beszámoló a MESZ facebook oldalán érhető el:
https://www.facebook.com/Magyar-Evez%C5%91s-Sz%C3%B6vets%C3%A9g-Hungaria…