Skip to main content

Bejegyzésektől sűrű a hazai evezős versenynaptár a június 18-19-ei hétvégén. A Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub a győri, a Külker Evezős Klub a fővárosi Római-parti, dunai vízterületre szervez regattát. 

 

 

 

Idén tizedik alkalommal rendezik Győrben a hagyományos Mihálkovics Tivadar Emlékversenyt. A június 18-19-ei evezős regatta az évek során nemzetközi versennyé fejlődött. Nyolc hazai egyesületen – a vendéglátó győrieken kívül a szolnoki Tisza Evezős Egylet, a bajai EDF-DÉMÁSZ Bajai Spartacus Vízügy SC, a Csepel Evezős Klub, a Ferencvárosi Evezős Club, az MTK, a Műegyetemi Evezős Club és a Regatta Klub Soroksár – kívül a szlovák Sintava és egy bécsi evezős klub sportolói is jelezték részvételüket. A sportolók 44 számban, a Mosoni-Duna Győr szívében található aranyparti részén, 1.000 méteres távon fognak versenyezni a 11 évesektől a master-korosztályig bezáróan. Az egyéni versenyszámokon kívül a résztvevő csapatok megküzdhetnek Győr Város Kupájáért is, amely hagyományosan az összesítésben legtöbb pontot szerző csapat vitrinjébe kerül. 

A budapesti Római-parton rendezik június 18-án a több évtizedes hagyományokkal rendelkező Külker Kupát. A táv 14 kilométer, a versenyzőket percenként indítják. A versenyen a diákoktól kezdve a veterán versenyzőkig minden korosztály képviselteti magát túra és versenyhajókban is. Szép példája ez az esemény a túra- és a versenysport együttmükődésének.