Skip to main content

Jól kezdték a magyarok a szlovéniai Bledben vasárnap elrajtolt, olimpiai kvalifikációs evezős-világbajnokságot. (MTI)

    A nemzetközi szövetség honlapja alapján a kvótaszerzésre legesélyesebbnek tartott Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes második, a Varga Tamás, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpárevezős pedig harmadik lett előfutamában, előbbi kedden a reményfutamban, utóbbi szerdán, az úgynevezett negyeddöntőben (a legjobb 24 között) folytathatja szereplését. A harmadik olimpiai egység, az Elekes Szilveszter, Hermann Róbert kétpárevezős ötödik lett első pályáján, ez a duó – hasonlóan a könnyűsúlyú egypárban érdekelt, s előfutamában negyedikként zárt Hajdú Zsuzsannához – szintén kedden, a reményfutamban száll ismét vízre.

    A könnyűsúlyú négypárban érdekelt Pozsár Bence, Matyasovszki Dániel, Markgrúber Balázs és Kitka Gergely alkotta kvartett és a paralimpiai kvótáért harcoló Lengyel Mónika hétfőn mutatkozik be a vb-n.

    A jövő évi, londoni helyek legnagyobb része ezen a regattán kel el, a fennmaradó kvóták sorsáról regionális viadalok, majd a végső, jövő májusi, luzerni kvalifikációs verseny dönt. A vb-n nem személyek, hanem egységek szereznek indulási jogot, a további viadalokon azonban már személyre szólóak lesznek a kvóták. 

Hétfőn 9:30kor Lengyel Mónika, majd 12:06-kor a könnyűsúlyú négypár száll vízre.

Rajtlista – 2011_World_Rowing_Championships_Bled_Slovenia_2011.08.29.