Skip to main content

EVEZŐS EURÓPA-BAJNOKSÁG

Magyarország 2024. április 25-28. között evezős Európa-bajnokságot és Kontinentális Olimpiai és Paralimpiai Kvalifikációs Versenyt rendez Szegeden. Az esemény a sportág számára történelmi jelentőségű, mivel kontinentális viadal 54 éve, kvalifikációs verseny pedig még soha nem került megrendezésre Magyarországon.

A Párizsi Olimpia előtti egyik legfontosabb evezős eseményre több mint 30 ország 600 sportolója érkezik, és száll harcba az Európai-bajnoki címért, valamint a Kontinentális Kvalifikációs Regatta során megszerezhető kvótákért a 2024-es párizsi Olimpiai és Paralimpiai játékokra.

A verseny programja | Látogatói programok és információk | Az esemény támogatói | Kiegészítő programok


A verseny programja

Az Európa-bajnokság és Kontinentális Olimpiai és Paralimpiai Kvalifikációs Regatta előzetes programra innen tölthető le. A programban a nevezések függvényében még várható változás, a nevezések után frissítjük a programot.

Program letöltése


Látogatói programok és információk

A verseny teljes ideje alatt változatos programok várják a látogatókat a két részből álló szurkolói zónában: lesz szurkolói sátor és kiállítói falu evezéssel kapcsolatos standokkal és gasztronómiai szolgáltatókkal.

A vásárolt jegyek a teljes szurkolói területre való belépésre jogosítanak, amelynek részét képezi a tribün és a szurkolói zóna is. A tribünön érkezési sorrendben tudnak helyet foglalni a látogatók, a szabad helyek erejéig. A jegyek (a Worldrowing Family jegyek kivételével), nem garantálnak helyet a tribünön, azonban a versenyt a szurkolói zónában elhelyezett kivetítőn és a parton is lehet majd követni.

Étel és ital vásárlási lehetőségek:

 • A Shell foodtruckjában finom kávé, pannini és hot-dog vásárolható
 • Megamegálló hamburgerrel várja az éhes szurkolókat
 • Emmarozs kávéval és szendvicsekkel kínálja a kilátogatókat
 • Szamóca fagyizó

Kiállítóink:

 • New Wave, ahol az esemény hivatalos merchandise termékei is elérhetőek
 • Cupra, az esemény hivatalos autóipari partnere
 • WWF
 • Filippi
 • Orrlabda, ahol az evezős eszközökön kívül magyar szurkolói pólót is vásárolhatsz
 • Borneo
 • 575
 • Dorko
 • Polar
 • Paddlemate
 • Wintech
 • Mozdulnék Sportlabor

A Sportoló Nemzet programmal együttműködve a szurkolói sátorban az evezős ergométerezést lehet majd kipróbálni, a bátrabbak pedig napi ranglista versenyeken indulhatnak, illetve ugyanitt kivetítőkön követhetik a futamokat.

Az evezős történeti kiállításon többek között az ország legidősebb hajóját tekinthetik meg az érdeklődők. A kisgyermekes családokat kézműves programokkal várják a szervezők, valamint üzenőfal, fotófal és kvíz állomás színesítik a szurkolói programot.

A verseny során a pálya mellett kerékpározásra sajnos nincs lehetőség, mivel az út a közvetítő busz számára van fenntartva.

Megközelítés:

Autóval:
Cím: Szegedi Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ, Maty-éri evezőspálya út 5, 6710 Hungary
A helyszínen a parkoló kapacitásának erejéig ingyenes parkolási lehetőség biztosított.

Tömegközlekedéssel: 

Szeged központból menetrend szerinti direkt volánbusz jön ki a pályára napközben.

A megálló neve: Szeged, Széchenyi evezőspálya

wwww.menetrendek.hu-ba beírva láthatóak a megfelelő járatok (jegy ára: 400 Ft, menetidő: kb. 15 perc). 

A vonatállomásról nincs direkt járat, onnan átszállással, vagy kb. 10-12 perc sétával, a vasútállomástól, a Rákóczi úti Vám tér megállóból jön ki a busz a pályára (jegy ára: 9 perc, 400 Ft.).

Kerékpárral: kérünk minden szurkolót, hogy úgy tervezzen, hogy a Bajai út felől nem lehet kerékpárral behajtani a pályára, a közvetítő busz közlekedése miatt.

Gyakori kérdések

A megnyitó ünnepség nyilvános?
Igen, a április 24-én szerdán este 6 órakor kezdődő megnyitó ünnepség nyilvános, a napi vagy négynapos bérlet váltásával látogatható.

Lesz a pályán étkezési lehetőség?
Igen, a szurkolói zónában berendezett kiállítói faluban több gasztronómiai szolgáltató is helyet kap.

Van lehetőség kerékpárral kísérni a versenyeket?
A versenyek melletti kerékpározásra szurkolóként sajnos nincs lehetőség, mivel a pálya melletti sáv a közvetítő kocsi közlekedése miatt le lesz zárva, így sem a verseny kísérése sem pedig a bajai út felőli kerékpáros közlekedésre nincs lehetőség. Az osztószigeti út használható az akkreditációval rendelkező edzők és sportolók számára.

A vásárolt jegyem helyre szól?
Nem, a vásárolt jegyek (a Worldrowing Family jegyek kivételével) a szurkolói területre való belépésre jogosítanak, amelynek részét képezi a tribün és a szurkolói zóna is. A tribünön való helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Fenntarthatóság

A verseny szervezői kiemelten odafigyelnek a fenntarthatósági szempontokra. Az eseményen teljeskörű szelektív hulladékkezelés valósul meg, célunk, hogy a termelődő hulladék nagy részét megmentsük a szemétlerakóktól. Örömünkre szolgál, hogy a WWF Magyarország környezetvédelmi edukációs programmal jelenik meg az eseményen, ezzel is erősítve a World Rowing és a WWF nemzetközi stratégiai partnerségét a természetes vizek védelme érdekében. A társadalmi fenntarthatóság részeként jószolgálati programot hoztunk létre a Civilút Alapítvánnyal együttműködve, amelynek segítségével helyi nagycsaládosok, illetve gyermekotthonok lakói látogathatnak ki az eseményre ingyenesen.


Az esemény támogatói


Kiegészítő rendezvények

Egyetemek Regattája


.

Melyik magyar egyetem nyolcasa a leggyorsabb a vízen?

Az Európa-bajnokság társrendezvényeként, a szombati versenynapon kerül megrendezésre idén először a Gránit Bank Egyetemek Regattája, ahol a hazai egyetemek csapatai mérkőznek meg egymással.

8 egyetem hajói mérik össze erejüket április 27-én, a Maty-éri Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központban: 

 • Óbudai Egyetem 
 • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 • Budapesti Corvinus Egyetem
 • Szegedi Tudományegyetem
 • Semmelweis Egyetem
 • Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
 • Széchenyi István Egyetem
 • Eötvös Loránd Tudományegyetem

Dátum: április 27. szombat, futam: 12:45, eredményhirdetés: 17:00

Táv: 500m

Belépési információk:

A verseny az Európa-bajnokság keretei között kerül megrendezésre, belépés az Európa-bajnokságra érvényes jegyhez kötött, amelyek megvásárolhatók a lenti linken. A verseny a szombati versenynapon (április 27-én) kerül megrendezésre, a verseny a szombati napijegy, a kétnapos bérlet és a négynapos bérlet valamelyikének megváltásával látogatható.

Információk az egyetemi csapatoknak:

 • Az egyetemi csapatok résztvevői a szombati napra a versenyzői térbe való belépésre jogosító akkreditációt kapnak.
 • Az akkreditáción túl minden csapattag számára biztosítunk 3 db 4 napos bérletet az Európa-bajnokságra, amellyel ő és 2 választott vendégük ingyen látogathat ki a rendezvényre.
 • Minden egyetem részére biztosítunk 50db négy napos ajándék bérletet a teljes Európa-bajnokságra, amellyel általuk választott szurkolói csapatot tudnak meghívni.

A belépőket az egyetemi csapatok vezetői kapják meg, kiosztásukat ők koordinálják.

További információkért keresd: szogi.laszlo@hunrowing.hu

Jó versenyzést, és jó szurkolást kívánunk!


Evezős Ergométeres Diákolimpia


.

A Diákolimpia a 2024. évi Evezős Európa-bajnokság és Európai Olimpiai és Paralimpiai Kvalifikációs verseny helyszínén és ideje alatt, annak társrendezvényeként kerül megrendezésre, a pénteki versenynapon, az Európa-bajnokság pályája mellett felállított szurkolói sátorban.

Az esemény támogatója a Wing.

Dátum: április 26. péntek, 09:00 – 17:00

Nevezés módja: online, az alábbi linken: https://nevezes.diakolimpia.hu/

Belépési információk:

A Diákolimpián induló sportolók, az ő edzőik és kísérőik, valamint sportolónként 2 további kísérő a négynapos ajándék bérletet kap a teljes Európa-bajnokságra. A belépőként szolgáló karszalagokat a pályára történő belépéskor lehet átvenni.

További információk:

Jó versenyzést, és jó szurkolást kívánunk!