Skip to main content

A 2022. évi Evezős Ergométeres Országos Bajnokság és MEFOB helyszínére történő belépéssel kapcsolatos szabályok kapcsán az alábbi változásokról tájékoztatunk benneteket.

Ahogy azt korábban jeleztük az épületbe csak és kizárólag érvényes védettségi (oltási) igazolvánnyal vagy 24 órán belül elvégzett PCR teszt negatív leletével lehet belépni.

Az érvényesség a mindenkori rendelet szerint értelmezendő és mindenkire (sportoló, edző, kisérő, szülő, néző, versenybíró, szervező stb.) vonatkozik 5 éves kor felett.

A belépésnél az arra jogosult személyek az igazolások QR kódját fogjál leolvasni és csak az érvényes igazolással rendelkező személyt engedik be az épületbe.

Azon személyeknek, akik a fenti igazolások egyikével sem rendelkeznek, egy erre kijelölt külön helyiségben, EÜ-s illetékesek jelenlétében Covid-fertőzés kimutatására alkalmas „gyors-teszt” elvégzésére van lehetőségük.

A korábbiakhoz képest a változás az, hogy a teszt elvégzését az EÜ-s személyzet végzi az általuk rendelkezésre bocsátott tesztekkel. Tehát nem kell beszerezni és elhozni a gyors teszteket, mert azokat az EÜ-s személyzet biztosítja számunkra.

Sőt! csak azokat a gyors teszteket fogadjuk el, amiket az EÜ-s személyzet bocsát rendelkezésre!

A tesztelés ára (teszttel együtt) bruttó 4000 Ft/fő amit a versenyt követően a MESZ számláz ki az érintettek klubjainak.

18 éven aluliak számára szülői beleegyező nyilatkozat szükséges, ezért a nyilatkozatot a versenyt megelőzően ki fogjuk küldeni és kérjük, hogy minden helyszíni gyors tesztet végző hozza magával aláíratva.

Az épületbe csak a negatív teszt eredménnyel rendelkezők léphetnek be.

SPORTORVOSI IGAZOLÁSOK ÉRVÉNYESSÉGE:

Szeretnénk emlékeztetni benneteket a Kormány 674/2021. (XII. 3.) Korm. rendelete a sportorvosi engedélyek érvényességének a veszélyhelyzet idejére történő meghosszabbításáról:

„1. § (1) A sportorvoslás szabályairól és a sportegészségügyi hálózatról szóló 215/2004. (VII. 13.) Korm. rendelet alapján kiadott és a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet (a továbbiakban: veszélyhelyzet) ideje alatt lejáró sportorvosi engedélyek a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek.”

Ez alapján az e-Regattában a 2021. július 20 után lejárt sportorvosi igazolások érvényességét 2022. július 31-ig meghosszabbítottuk.

Együttműködéseteket előre is köszönjük.

Kérdés esetén állunk rendelkezésre.