Skip to main content
2010. június 02. - 12:58

Evezős Critical Mass

Tisztelt Sportvezetők, Kedves Sportbarátok!

A Fővárosi Önkormányzat által rendezett 240 sportprogramot magába foglaló nagyrendezvény a  6. Szigeti Sportvarázs keretein belül tervezzük megrendezni a Vízi Critical Mass-t. Ebben az esztendőben a Szigeti Sportvarázs négy másik európai országgal (Spanyolország, Ciprus, Észak-Írország és Olaszország) egy időben rendez hasonló nagyszabású eseményt, melyet egyben az Európai Sport Napjaként bonyolítunk le, az Uniótól elnyert jogosultság alapján. 

A nagyszabású vízi felvonulás célkitűzése az, hogy demonstráljuk, nemzetközi együttműködéssel aktívan részt veszünk a vízpartok állapotának megóvásában, valamint felhívjuk a figyelmet a kajakkal, kenuval, evezős hajóval történő vízi közlekedés, sportolás feltételei javításának szükségességére. Nagyon fontos, hogy mi, a vízen dolgozó szakemberek és sportolók is aktívan részt vegyünk a felvonulásban és részvételünkkel közösen támogassuk ezt a programot.

Ezzel a vízi felvonulással szeretnénk segíteni az Európai Bizottság Duna stratégiájának megvalósulását, mely stratégia fontosnak tartja az emberi erővel hajtott vízi járművek turizmusát és javítani kívánja a Duna középső szakaszán (Magyarországon is) a nem motorizált járműveknek épített kikötők és kempingek, illetve vízi sportra alkalmas területek fejlesztését.

Ezen túlmenően az Európai Sport Napjaként részesei vagyunk annak az EU-s tesztprogramnak, amely alapján eldöntésre kerül, hogy az Unió új költségvetési ciklusában a sport, mely területei juthassanak – az eddigiektől eltérően – közvetlenül is Uniós forráshoz.

A felvonulás helye és programja: a Margit-sziget körbe evezése, 2010.06.05-én, szombaton 12,00-15,00 között.

Gyülekezés: 12,00-12,30-kor a KSI előtti öbölrészen, illetve a BHSE kajak telep előtti stégnél,
Együttes indulás: 12,35-kor
Találkozási pont: a Margit-sziget északi csúcsánál kb:12,45-kor.
Az edzők a felvonulókat a Margit-sziget Pesti oldalán, a Margit-sziget melletti vízfelületen, a parthoz közel kísérik.

A felvonulók a Margit-sziget déli csúcsánál megkerülik a Margit-híd lábát, majd a budai oldalán eveznek vissza a vízre szállási helyig.

 

Fontos: A Hajózási Szabályzat betartatása, a Margit-híd felújítassa miatti fokozott figyelem!

Kérem, hogy minél több sportolót mozgósítsatok erre a rendezvényre.

Az edzők plusz üzemanyag költségét a Budapesti Kajak- Kenu Szövetségen keresztül biztosítjuk.

Jelentkezés és kapcsolattartás: Szűcs Károly (+36 20 969 0249) E-mail: karolyszucs1@t-online.hu 
       
 Szabó István                                     Szűcs Károly
 Rendezvényigazgató                       programmenedzser

 

A Budapest Evezős Egyesület hajókat tud biztosítani azok számára, akik akár vidékről is eljönnének az eseményre. Ebben az esetben keressék Tarján Tamást info@evezz.hu