Skip to main content

A Münchenben zajló kontinensviadalon paraevezősünk, Pető Zsolt a 6. helyen ért célba az A döntő nagyon kemény mezőnyében. Olimpikonunk, Pétervári-Molnár Bendegúz nagyot meccselt a középdöntőben, normálsúlyú kétpárunk Bendéhez hasonlóan a B döntőben fejezheti be szereplését. A Juhász-Simon kettős a 9. helyen zárta az Európa-bajnokságot.

Pető Zsolt egy jó rajt után a nagyon erős mezőny végére került, és a 6. helyen ért célba paraevezős PR1 egypárak A döntőjében.

Fotók: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

Gratulálunk Zsoltnak, és edzőjének Nagy Gábornak!

Pétervári-Molnár Bendegúz egy parádés előfutam után szombaton a középdöntőben rajtolt el. Itt is kőkemény volt a mezőny, amelyben a világbajnok német Oliver Zeidler dominált. Bende jól ment, féltávnál a 4. helyen haladt, és dán vetélytársával küzdött nagyot a dobogóért, azaz az A döntős pozícióért, ám a skandináv szkiffes ellépett Molnár Zoltán tanítványától, aki a 6. helyen ért célba. Bende kiengedett a végére, hogy tartalékoljon utolsó futamára, amely a B döntő lesz Münchenben.

Juhász Adrián, és Simon Béla, azaz normálsúlyú kettesünk a B döntőben szerepelt. Molnár Dezső tanítványai sokáig a mezőny végén haladtak, de ezúttal nem maradt el a specialitásuk, a brutális hajrá. Párosunk kilőtt, és az utolsó 500 méteren megelőzve a hollandokat, az osztrákokat, és a moldávokat három helyet lépett előre, így a lengyelek, és a szlovének mögött a 3. helyen értek célba. Összesítésben a 9. helyen zárta az Európa-bajnokságot.

Gratulálunk a fiúknak, és edzőjüknek, Molnár Dezsőnek!

Bácskai Máté, és Szabó Márton normálsúlyú kétpárja a középdöntőben a 6. helyen zárt, Simon Tamás tanítványai a B döntőben zárják majd szereplésüket.