Skip to main content

A luzerni evezős Európa-bajnokság első napján Pétervári-Molnár Bendegúz és Galambos Péter továbbjutott, a Simon Béla, Juhász Adrián páros heroikus küzdelemben mindössze négy századmásodperccel maradt le az elődöntőről.

Simon Béla és Juhász Adrián kezdte a magyarok Eb szereplését Luzernben. A páros negyedik lett előfutamában a normálsúlyú kettesek versenyszámában, így a délutáni embert próbáló reményfutamban próbálhatták meg újra a legjobb tizenkettő közé jutást. A páros féltávnál még hatodik helyen haladt, majd óriási hajrába kezdett az utolsó ötszáz méteren. Az elképesztően szoros futamban az első öt egység nyolc (!) tizedmásodpercen belül ért célba. Habár párosunk látványos különbséget hozott be elképesztő hajrájával, sajnos a szerencse nem az ő oldalukon állt, mindössze négy századmásodperccel lemaradtak a továbbjutásról, így szombaton a C döntőben állnak majd rajthoz.

Pétervári-Molnár Bendegúz a normálsúlyú egypárevezősök mezőnyében állt rajthoz, az előfutamban stabil harmadik pozícióban, energiáját tartalékolva továbbjutást vívott ki a szombati negyeddöntőbe.

Galambos Péter magabiztosan vezetett előfutamában a könnyűsúlyú egypárak között a 2000 méteres táv első felében. Az utolsó 500 méteren Péter biztonsági evezéssel versenyzett, lengyel ellenfelének hajrájára nem reagált, így végül másodikként jutott tovább a középfutamba.

A festő szépségű luzerni Rotsee idén a megszokottól eltérően nem egy világkupának, hanem a sportág kontinensviadalának ad otthont. Rendkívül népes mezőny gyűlt össze, közel 600 versenyző áll rajthoz 240 egységben, összesen 36 országból. Az Eb-n 17 versenyszámban hirdetnek győztest. Az Evezős Európa-bajnokság péntektől vasárnap délutánig tart.

Eredmények, program:
http://www.worldrowing.com/events/2019-european-rowing-championships/sch…

Gratulálunk, további sikereket kívánunk!

Hajrá magyarok!