Skip to main content

A szlovéniai Bledben zajló Európa-bajnokság második, pénteki napján Bendi, és Kitti örülhetett. Galambos Péter a csütörtöki előfutamban technikai gondokkal küszködött, hajót cserélt, de az gyors átállás szinte lehetetlen feladat elé állította a reményfutamban, csakúgy, mint Fehérvári Eszter a B döntőbe jutott, a Simon-Juhász kettős a C döntőben fejezheti be szereplését. A Bácskai-Szabó páros a C/D elődöntőben szerepel legközelebb.

A csütörtöki nyitónapon egységeink az előfutamokban taktikusan versenyeztek, talán valamelyest tartalékoltak a biztosabb továbbjutást jelentő pénteki reményfutamokra.

Pétervári-Molnár Bendegúz a normálsúlyú egypárevezősök reményfutamában sokáig végig a mezőnnyel haladt, amelynek élén a horvát olimpiai bronzérmes Damir Martin diktálta a tempót. Molnár Zoltán tanítványa az utolsó 500 méteren (is) nagyot csatázott a szlovén Filip-Matej Pfeiferrel, és végül hét tizedmásodperccel megelőzte, és a második helyen jutott tovább az A/B elődöntőbe.

Fotók: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

Bertus Kitti egypárevezősben az A/B elődöntőbe jutott, miután görög vetélytársa mögött, és a lett szkiffes előtt végzett a második helyen a reményfutamban. A lengyelek versenyzője nem jelent meg a rajtnál, Lőrincz Attila tanítványa a legjobb hat közé kerülésért versenyezhet.

Galambos Péter a könnyűsúlyú egypárak mezőnyében technikai problémákkal küszködött. A hajója villáján egy repedés keletkezett, ettől instabillá vált az előfutamban. A mai reményfutamban kölcsönhajóval állt rajthoz, de nem érezte az új hajót. Mindent megtett, de sajnos nem tudta felvenni a versenyt a két továbbjutóval, svájci, és német vetélytársával. Rapcsák Károly tanítványa a harmadik helyen ért célba, így a B döntőben fejezheti be szereplését.

Fehérvári Eszter könnyűsúlyú egypárban szintén a B döntőben folytatja, Alföldi Zoltán tanítványa az ötödik helyen ért célba a reményfutamban.

Simon Béla, és Juhász Adrián, azaz a Molnár Dezső által felkészített kormányos nélküli kettesünk a reményfutamban elért ötödik helyével a C döntőbe jutott.

Bácskai Máté, és Szabó Márton kettőse a C/D elődöntőben folytatja, miután Simon Tamás csapata a mai előfutamban az ötödik helyen ért célba.