Skip to main content

Reménykedünk.

Az előfutamokkal megkezdődött az evezősök 2013. évi Európa-bajnoksága Sevillában. A nyitónapon, ideális időjárási körülmények mellett két versenyszámban is megdőlt az Európa csúcs. A magyar egységek közül kettő a pénteki, három a szombati reményfutamokban folytatta illetve folytatja a selejtezők után.

Elpártolt a szerencse a Galambos Péter – Matyasovszki Dániel alkotta könnyűsúlyú kétpárevezős mellől. Az előfutamot követően a reményfutamban folytatják a versenyt.  Széll Domonkosnak is reményfutamoznia kell a középfutamok előtt.

Nem sikerült rögtön döntőbe jutni a váltottevezős csapatainknak sem.
A kormányos nélküli kettes – Simon Béla és Juhász Adrián – számára, az előfutamban elért ötödik hellyel a döntőig csak a reményfutamon át vezethet az út.

A könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes – Révész Péter és Révész Zoltán – végig hatalmas csatát vívott a szomszédos Ausztria csapatával, de végül két tized másodperccel alulmaradtak a küzelemben. Ötödik helyükkel ők is a reményfutam résztvevői lehetnek a holnapi versenynapon.

Könnyűsúlyú négyesünk, Cselinácz János, Miskolci Dániel, Bodrogi István, Vermes Péter számára is a holnapi reményfutam lesz a következő mérföldkő. Előfutamukban a hatodik helyen értek célba.

Előfutam eredmények:

CsatolmányMéret
PDF icon Results LM2x Heat2.pdf29.64 KB
PDF icon Results M2- Heat1.pdf30.32 KB
PDF icon Results M1x Heat3.pdf29.71 KB
PDF icon Results LM2- Heat1.pdf29.6 KB
PDF icon Results LM4- Heat1.pdf30.93 KB