Skip to main content

 Az EB “C-döntőire” szombaton került sor, a férfiaknál mindössze 4 versenyszámban, ahol az induló csapatok száma meghaladta a 13-at. 

Széll Domonkos szombaton a „C” döntőben, a 13-18. helyezésekért szállt harcba. A rajtot követően a második helyen üldözte végig a svájci versenyzőt, akit a hajrában meg is előzött, ezzel megnyerte az egypárevezős “C döntőt”! Összesítésben a 13. helyen végzett az Európa Bajnokságon.

Könnyűsúlyú képárevezőseink is a “C döntővel” zárták az EB szereplést. A második helyen csatáztak a németekkel, akik 1000méteről tovább növelték előnyüket, így a magyar csapat a második helyen ért céba. Összesítésben a 14. helyet érték el az Európa Bajnokság legnépesebb (22 indulót számláló) mezőnyében.

A többi három magyar csapat az A és B döntőkben vasárnap folytatja a versenyzést.

Vasárnap a “B döntőkben” kettő, az “A döntőkben” egy magyar csapat állt rajthoz.

A könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes csapat Ausztria kettesét megelőzve utolsó elötti helyen végzett a versenyen, a könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes sajnos nem előzött meg egy csapatot sem, utolsó helyen végzetek ez EB-n.

Az Európa Bajnokság legjobb magyar eredményét Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettes érte el, az “A döntőben” az 5. helyet szerezték meg. Gratulálunk!

A részletes eredmények a www.worldrowing.com honlapról letölthetők.

 

CsatolmányMéret
PDF icon Results M1x FinalC.pdf29.68 KB
PDF icon Results LM2x FinalC.pdf29.48 KB
PDF icon Results LM2- FinalB.pdf28.88 KB
PDF icon Results LM4- FinalB.pdf30.19 KB
PDF icon Results M2- FinalA.pdf29.91 KB