Skip to main content

A Vareseben zajló Európa-bajnokság második napjának összefoglalója.

Bertus Kitti rendkívül magabiztosan rajt-cél győzelmet aratott a normálsúlyú egypárevezősök C döntőjében, ezzel a 13. helyen zárta az Európa-Bajnokságot!
Gratulálunk neki és edzőjének, Lőrincz Attilának!

Pető Zsolt negyedik lett a paraevezős PR1 egypárak reményfutamában, így a B döntőben folytathatja majd Eb-szereplését.

Preil Vivien és Gadányi Zoltána a női normálsúlyú kétpárevezősök reményfutamában versenyzett ma, ahol ötödik pozícióban haladtak át a célvonalon, így vasárnap a B döntőben állhatnak majd rajthoz.

Ács Kristóf egypárevezősben C/D középfutamában hatalmas küzdelem alakult ki a továbbjutó helyekért. Gyakorlatilag a teljes 2000 méter alatt 5 egység 2 másodpercen belül volt minden időmérő pontnál. Kristóf remekül tartotta magát féltávnál, de az 1500 méteres vonalon csak az ötödik pozícióban haladt át. Következett a hajrá, amit a magyar versenyző tökéletesen kivitelezett, sikerült megelőznie svájci és szlovén ellenfeleit és harmadikként célb aérve bejutott a C döntőbe!

Bácskai Máté és Szabó Márton biztosra ment a C/D középfutamban, hiszen már a verseny elején biztosították maguknak a továbbjutást. Féltávnál első helyen haladt a páros, majd kissé visszavéve végül nagyon magabiztosan második pozícióból jutott be a C döntőbe a norvég dubló mögött!

Mindenkinek gratulálunk és sok sikert kívánunk vasárnapra!
Hajrá magyarok!