Skip to main content

A lengyelországi Kruszwicában zajló U23-as Eb zárónapján a döntőben is remekelt férfi könnyűsúlyú négypárevezős egységünk, amely csak három tizedmásodpercre volt az ezüstéremtől.

A Bridge Henry, Fenyődi Tamás, Pálfai Csikó és Szőllősi Balázs összetételű könnyűsúlyú négypár már a szombati helyosztó futam során megmutatta, hogy éremért jött. A fiúk a vasárnapi döntőt a harmadik helyről kezdték, 1500 méter megtétele után maguk mögé utasították a lengyel egységet, a hajrában azonban az olaszok verhetetlennek bizonyultak, így a mieink alig 3 tizedmásodpercre az ezüstéremtől, egy rendkívül harcias versenyzést követően harmadikként értek célba! Így tehát a könnyűsúlyú négypárevezősök dobogóján bronzérmesként állhattak a magyarok, a győztes németek, és a második helyen záró olaszok mellett.
Szívből gratulálunk az egységnek, és felkészítő edzőjüknek, Mácsik Miklósnak!

Szklenka Bence rendkívül jól versenyzett az egész hétvégén normálsúlyú egypárban, ami elmondható a B döntőben nyújtott szerepléséről is. Bence hét tizedmásodperccel az észt szkiffes mögött második lett, így összesítésben a 8. helyen végzett az U23-as Európa-Bajnokságon. Gratulálunk neki és edzőjének, Mácsik Miklósnak!

Benda Orsolya hatodik lett a női normálsúlyú egypárevezősök döntőjében! Gratulálunk Orsinak és mesterének, Lőrincz Attilának!

Czinege Tamás és Boros Bálint csupán fél másodperccel maradt le a dobogóról a könnyűsúlyú kettesek fináléjában az U23-as EB-n! A peror végül negyedik helyen ért célba, gratulálunk nekik és edzőjüknek, Pergel Lászlónak!

Fülöp Adrienn és Hegyes Barbara ötödik lett a könnyűsúlyú kettesek döntőjében! Gratulálunk az egységnek és edzőjüknek, Schneider Henriknek!

Csepel Zsófia és Fehérvári Eszter ötödik helyen végzett a könnyűsúlyú kettesek fináléjában. Lányaink az oroszokkal csatáztak nagyot, a végén vetélytársainknak jött ki jobban a lépés. Gratulálunk az egységnek és edzőjüknek, Alföldi Zoltánnak.

Részletes eredmények itt