Skip to main content

Az Evezős Európa-bajnokság a Szegedi EGYMI iskolásoknak is izgalmas versenyt tartogatott! A második versenynapon, 2024. április 26-án pénteken a bajnokság betétprogramjaként rendeztük meg az iskolások számára meghirdetett Ergométeres para-evezős versenyt.

Az esemény megnyitóján részt vettek az idei Evezős Ergométeres Világbajnokság érmesei, akiknek Szabó László, az Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke adta át az érmeket.

A jó hangulatú esemény legalább annyira volt közösségi program a 86 résztvevő gyerek számára, mint komoly összecsapás a dobogós helyekért. A verseny előtt közösen szurkoltunk a férfi paralimpiai egypárevezős kvalifikációs futamban versenyző Pető Zsoltnak, aki nagy küzdelemben, remek szerepléssel a második helyen végzett.

A Kup Katica para-evezős szakágvezető irányításával lezajlott esemény nem titkolt célja volt, hogy népszerűsítsük a para-evezést a szegedi EGYMI-s közösségek körében, valamint, hogy elindulhasson a Szegeden is a para-sportolók integrálása.

Az első rendezvény sikerén felbuzdulva jövő évtől kezdve szeretnénk integráltan meghirdetni az evezős ergométeres diákolimpiát az EGYMIK-ben tanuló diákok számára is.

Az eseményen készült fotók galériája:

Készülődés a versenyre
Rajt!
Futamok között
Szurkolói hangulat az ergométeres sátorban
Szabó László, az MPB elnöke átadja a verseny díjait
Kup Katica para-evezős szakágvezető ajándékot oszt a verseny résztvevőinek
A Szegedi Bárczi Gusztáv EGYMI, Klúg Péter Iskola, Szegedi József Attila SzC diákjai kísérőikkel