Skip to main content

 A Magyar Evezős Szövetség és a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub közös rendezésében, a Concept2 magyarországi forgalmazójával, a Vízisport Csodasport Kft-vel együttműködésben, március 1-én, szombaton kerül sor a 2014. évi Concept2 Nyílt Országos Ergométeres Bajnokságra. A verseny helyszíne a Győr Városi Egyetemi csarnok, mely kíváló feltételeket biztosít az eseményhez.
A versenybe rekordszámú induló, 598 sportoló – aktív, masters és amatőr – nevezett be. A hazai mezőny legjobbjai mellett külföldi résztvevők is rajthoz állnak. A téli időszakban az evezősök legnagyobb eseményének része az egyetemi bajnokság is, amely a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség támogatásával kerülhet megrendezésre. Az egyetemisták külön női, férfi kategóriákban, illetve csapatversenyben mérhetik össze erejüket. Az ergométerezés a paraevezősök számára is kitűnő lehetőséget nyújt a sportág gyakorlására. A parasportolók számára is egyre népszerűbb ez a versenyzési forma, ezt jelzi a nevezők száma is. A különböző kategóriákban, két furtamban indulnak paraevezőseink.
A versenyek 9:45 órakor a hivatalos megnyitóval kezdődenk. A paraevezős futamok után a felnőttek versenyei következnek, majd az ifjúsági, serdülő, masters és egyetemi futamokat követően a csapatversenyekkel zárul a bajnokság.
A részletes program és futambeosztás a MESZ honlapról (hunrowing.hu) letölthető.
 
Az eseményeket élőben lehet követni a MESZ hunrowing.hu honlapján. Az internetes közvetítés a Neteyes közreműködésével valósul meg.
Az Ergométer bajnokság vizuáltechnikai partnere a Visualpower Kft.