Skip to main content
A magyar evezős válogatott összesen 9 arany, 9 ezüst és 7 bronzérmet szerzett a hétvégén 56. alkalommal megrendezett Bled-i Nemzetközi Evezős Regattán.
 
 
A Varga Tamás (Bajai SVSC) – Galambos Péter (Vác VEC) könnyűsúlyú kétpárevezős egység szombaton a könnyűsúlyúak, vasárnap a normálsúlyúak mezőnyében is nyerni tudott.
A Juhász Adrián – Simon Béla (Tisza EE-SI) alkotta kormányos nélküli kettes – bár fáradtságra hivatkozott a verseny előtt – szintén mindkét nap maga mögé utasította a kormányos nélküli kettesek mezőnyét, köztük az első napi gyengébb szereplés után a vasárnap már ezüstérmet lapátoló győri kormányos nélküli kettes, Bártfai Péter – Vermes Péter egységet is.
A szombati második helyezés után vasárnap már a dobogó legfelső fokán állhatott a Szabó Katalin (Vác VEC) – Gyimes Krisztina (Győri VSEK) női kétpárevezős.
A mindkét nap az erősebb – normál súlyú – mezőnyben induló Hajdú Zsuzsanna (Csepel EK) – dr. Alliquander Anna (Danubius NHE) könnyűsúlyú kétpárevezős egy-egy bronzérmet szerzett a kétnapos verseny során.
Remekül versenyzett az U23-as korosztályú Matyasovszki Dániel – Pozsár Bence (Szegedi VE) könnyűsúlyú kétpárevezős egység is, akik az első napon ezüst, majd vasárnap már aranyérmet kaptak a teljesítményükért.
Szombaton bronzérmet harcolt ki a Vallyon Bence – Novák Edvin (Tisza EE-SI) – Forrai Dávid – Krpesics Péter (Csepel EK) összeállítású kormányos nélküli négyes is.
Két serdülő egységünk is aranyérmet szerzett a hétvégi verseny során: szombaton két kétpárevezős egység vetélkedett egymással: a Fehér Ákos – Priváczki Ákos (Szegedi VE) és a Marcalek Márton (Vác VEC) – Bodrogi István (Bajai SVSC) összeállítású egység. Vetélkedésük eredményeként az első és második helyezést is magyar csapat hozta el.
Miután a Fehér-Priváczki egység vasárnapra „átnyergelt” a váltott-evezésre és a kormányos nélküli kettesek között harmadik helyezést szerzett, addig a Marcalek-Bodrogi páros vasárnap uralta a kétpárevezősök mezőnyét.
 
– A szövetségi kapitányok értékelése vegyes: örülnek a jó eredményeknek, de egyes időeredmények nem adnak okot a megnyugvásra. Több csapat mozgásán is látszik, hogy még szükségük van a technikai összecsiszolódásra. Ezért is mennek közülük jó néhányan Dunavarsányba, az utánpótlás edzőtáborába, illetve Szolnokra, ahol a férfi könnyűsúlyú kétpárevezős és a kormányos nélküli kettes tart közös edzőtábort – mondta Ott Zsuzsanna főtitkár.
 
A válogatott csapatokon kívül a Danubius Nemzeti Hajós Egylet, a Külker Evezős Klub és a Velencei-tavi Vizisport Iskola versenyzői vettek részt a versenyen.
 

 

CsatolmányMéret
PDF icon A magyar evezős válogatott eredményei341.11 KB