Skip to main content
2013. május 13. - 09:24

Eredmények Essenből

Nemzetközi Verseny – Essen (Németország)
2013. május 11-12. 
Bíztató az U23 válogatott formája! Győzelemmel és további érmes helyezésekkel a tarsolyában tért haza a magyar U23 evezős válogatott a hétvégi nemzetközi versenyről, Essenből. A rangos nemzetközi regattán, olimpikonokkal és olimpiai érmesekkel teletűzdelt mezőnnyel 16 ország versenyzői vettek részt. A magyarok számára elsősorban az erőfelmérés, a válogató versenyek után kialakult csapatok tesztelése volt a cél.
Aranyérmet szerzett a Vancsura Bendegúz – Csányi Péter alkotta kormányos nélküli kettes egység szombaton az U23 mezőnyben. Mindketten a Bajai SSC versenyzői. A férfi könnyűsúlyú korm. nélk. négyes – Szigeti Roland, Bártfai Péter (Győri Vízügy-Spartacus EK), Vallyon Bence, Novák Edvin (Tisza Evezős Egylet) egy arany- és egy ezüstérmet szerzett a kétnapos regattán. A férfi kétpárevezős – Pétervári-Molnár Bendegúz, Papp Gergely (Budapest Evezős Egyesület) a szombati harmadik helyén vasárnapra még tovább tudott javítani, és ezüstérmet szerzett. Ugyancsak egy ezüst- és egy bronzérem a mérlege Tamás Bencének (Kalocsai SE) is, aki férfi könnyűsúlyú egypárevezősben állt rajthoz. A női könnyűsúlyú kétpárevezősben Bene Dorottya (Danubius Nemzeti Hajós Egylet) és Bálint Sára (Szegedi Vízisport Egyesület) mindkét nap a negyedik helyen végzett. Abid Syham (Ferencvárosi Evezős Club) szombaton hetedik, míg vasárnap a hatodik helyen zárt. Jelentősen javított szombati eredményén (8. hely) a férfi könnyűsúlyú kétpárevezős, Csiszár Péter (Vác Városi Evezős Club) és Krpesics Péter (Csepel Evezős Klub) a vasárnapi versenynapon az ötödik helyet szerezte meg.
A felnőtt ks. négyesben induló bajai egység – Vermes Péter, Bodrogi István, Miskolci Dániel, Cselinácz István – szombaton a nyolcadik, míg vasárnap a hetedik helyen végzett.        
 
Részletes eredmények:
www.errv.com