Skip to main content
2014. június 20. - 21:20

Első napi eredmények – Aiguebelette Világkupa

 A csütörtök esti paraevezős előfutamok után péntek reggel folytatódtak az olimpiai és nem olimpiai számok előfutamai, illetve délután a negyeddöntőket és a reményfutamokat is leevezték a versenyzők. A mieink szép eredményekkel büszkélkedhetnek a pénteki futamok után.

 Ezen a Világkupán egy viszonylag új rendszert tesztel a FISA, miszerint az előfutamok időfutam formájában valósulnak meg. Ez azt jelentette, hogy az egyes előfutam résztvevők fél perc különbséggel rajtoltak el egymáshoz képest, majd a 6 versenyzőt időeredmény alapján rangsorolják, és így megszülettek az előfutam eredmények. 

A mieink közül elsőként Csepregi Gábor – Galambos Péter összeállítású egység rajtolt el. A könnyűsúlyú kétpár evezős a harmadik időeredményt érte el a saját előfutamában, amely negyeddöntőbe jutást jelentett. Délután az igen előkelő második helyen értek célba, amellyel a fiúk bejutottak a legjobb 12 közé!

A délelőtt a magyarok közül a Pétervári Molnár Bendegúz – Papp Gergely összeállítású normál súlyú kétpár evezős egység szállt következőnek vízre. A fiúk a sorsolás során elég nehéz előfutam beosztást kaptak, szép versenyzéssel a negyedik helyen zártak, és reményfutam lehúzására kényszerültek. A délutáni reményfutamban a második helyen értek célba, amely azt jelenti, hogy velük is találkozhatunk holnap, a legjobb 12 között!

Juhász Adrián a férfi normál súlyú egypár evezős egységben az előfutamban 6. helyen végzett, amely számára is reményfutamba jutást jelentett. A reményfutamban olyan ellenféllel nézett szembe, mint például a 2004 és 2008-as olimpia bajnok egypár evezős Olaf Tufte, de a futamot mégsem ő nyerte, hanem az olimpiai és világbajnoki érmes (kétpár és négypár evezősben), kanadai Julien Bahain. Adrián mögöttük a harmadik helyen evezett át a célvonalon, ezzel az eredménnyel pedig holnap a “C”  döntőben fejezi be a verenyzést.

Az esti paraevezős reményfutamokban Lengyel Mónika és Németh Szabolcs voltak érdekeltek. Mindketten az ötödik helyen végeztek a futamaikban, így holnap a “B” döntőben fejezik be a versenyzést.

Gratulálunk minden magyar csapatnak! 

Szombati program a magyarok számára:

Juhász Adrián (normál súlyú egypár evezős): 11:25

Csepregi Gábor – Galambos Péter (könnyűsúlyú kétpár evezős): 13:35

Pétervári Molnár Bendegúz – Papp Gergely (normál súlyú kétpár evezős): 14:38

Lengyel Mónika (ASW 1x): 17:20

Németh Szabolcs (ASM 1x): 17:28

 

A pénteki összesített jegyzőkönyv ITT érhető el!

A szombati futamok online ITT követhetők! 

-SB-