Skip to main content

Pénteken vízre szállt a hat magyar egység a portugáliai Montemor-O-Velho-ban rendezett Európa Bajnokságon, hogy megmérkőzzenek a továbbjutó helyekért.

Elsőként a férfi kormányos nélküli kettesek futa rajtolt. Simon Béla és Juhász Adrián futamukban hatodik helyen értek be, tartalékolva a további futamokra, hiszen itt csak első helyen érkezők jutottak egyből a fináléba. Szombaton itthoni idő szerint 11:00kor ülnek újra hajóba.

Következő versenyző Galambos Péter volt, aki a normálsúlyúak között versenyez ezen az Európa Bajnokságon. Péter futamában negyedik lett, így a délután még vízre szállt, hogy a reményfutamból kvalifikálja magát a középdöntőbe, ahol is megnyerte reményfutamát, így 12:00kor a döntőbe kerülés a tét.

Dr. Alliquander Anna és Hajdú Zsuzsa a könnyűsúlyú kétpárevezősök között ötödik helyen ért be, amely futamban az első egyből a döntőbe jutott, míg a többiek a szombati napon a középdöntőben bizonyíthatnak. A páros 12:12kor húzza a pályát.

A világ és európa bajnok Varga Tamás párjával Rácz Róberttel előfutamukban negyedik helyen értek célba, így délután újabb pálya elé néztek, ahol magabiztosan nyerték futamukat. Szombaton 12:24kor kezdődő középfutamban állnak startvonalhoz.

A nemrég összerakott fiatal könnyúsúlyú kormányos nélküli négyes, név szerint Krepesics Péter, Markgruber Balázs, Bártfai Péter, Vermes Péter, előfutamukat ötödik helyen zárták, így délután újabb erőpróba elé néztek. A reményfutamban a csapat negyedik helyen ért be, ezzel nem jutottak a középdöntőbe.

Szintén egy fiatal csapat, Szabó Katalin, Gyimes Kriszta, Sáska Beáta, Tóth Evelyn alkotta női négypár futamukban negyedik helyen zártak, ahol a futamgyőztes egyből a döntőbe került, ők pedig szombaton 12:48kor eveznek a döntőbe jutásért.