Skip to main content

Habár már a tegnapi napon megkezdték a versenyt az adaptív evezőseink, a nagy küzdelmek mától kezdődtek! Kvótásaink Simon-Juhász hozták a kötelezőt, míg a Varga-Hirling páros ismét bizonyította, hogy helyük lesz a pótkvalifikáción. Galambos Peti pedig simán nyerte előfutamát.

 

 

 

 

A Belgrádban megrendezésre kerülő Világkupán 7 magyar egység versenyez a legjobbak között. 

Galambos Péter (Vác VEC) magabiztos evezéssel futamát megnyerte, így egyből a középdöntőbe került. Péter elmondása szerint 200 méterig a mellette haladó osztrák fiú vezetett, de egy lapáttörés miatt feladni készszerült. ez mit sem von le Peti érdemeiből, hiszen megnyerte végül a futamot. Holnap reggel már a középdöntőben evez.

A londoni csapatunk a Simon Béla, Juhász Adrián (mindkettő Szolnoki Főiskola-Tisza EE) kormányos nélküli kettes előfutamában második lett a németek mögött. A délutáni reményfutamukat pedig magabiztosan hozták a horvát és francia kettes előtt.

A visszatérő könnyűsúlyú kétpárevezős páros Hirling Zsolt (Vác VEC) és Varga Tamás (EDF-Démász BSVSC) az előfutamukban szintén másodikok lettek, és úgy mint előzőleg a másik fiú páros, a reményfutamukat megnyerték. másodikok a norvégog, harmadikok az osztrákok lettek.

Nem ment ilyen jól lányainknak a mai nap. Női kétpárevezős számban dr. Szabó Katalin (Vác VEC) és Gyimes Krisztina (Danubius NHE) hatodikok lettek, amely előfutamot a britek nyerték meg. A délután számukra a holnapi reményfutamra való felkészüléssel telt, hogy holnap koradélután minél jobb formában legyenek.

A nemrég összeült Hajdú Zsuzsanna és Kabódi Erzsébet (mindkettő Csepel EK) a hatodik helyen értek célba. Az előfutamot a kínai páros nyerte meg. Holnap délután küzdenek a döntőbe kerülésért.

Tegnap Lengyel Mónika (Arrabona EK) futamában második lett, a mai reményfutamban pedig harmadik, ezzel kvalifikálta magát a holnapi Döntőbe. Ez a Világkupa, egyben a Paralimpiára a pótkvalifikációs verseny. A férfiak között Németh Szabolcs (Arrabona EK) élete első komoly nemzetközi versenyén a tegnapi napon az előfutamban hatodik lett, a mai reményfutamban pedig az ötödik lett, ezzel a B döntőben folytatja, vagyis a 7-12. hely valamelyikéért.

Holnap magyar érdekeltségek a következő időpontban:

Fks1x 9:37

F2- 13:21

N2x 13:28

Nks2x 14:10

Fks2x 14:24

ADF1x 17:38

ADN1x 17:50