Skip to main content

A pénteki nap is okozott kellemes perceket a magyar csapat számára. Három egységünk, a férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes, férfi könnyűsúlyú kétpárevezős, női egypárevezős a mai napon pihenőt kaptak, ugyanis ők a tegnapi napon kvalifikálták magukat a középdöntőbe, így ma nem kellett versenyezniük. Velük ellentétben a többi csapat vízreszállt. 

A férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes: Bártfai Péter, Vermes Péter (Győri VSEK), edző Kiss László ma délután a középdöntőben 3 hely. ezzel a legjobb 6 között vannak az A döntőben. A Döntő időpontja szombaton 11:36.

A női könnyűsúlyú egypárevezős: Bálint Sára (EDF-Démász Szeged VE), edző Szierer János semi C/D futamában magabiztosan evezve győztes, így a C döntő vár rá holnap 13:18-kor

Férfi egypárevezős Széll Domonkos (Csepel EK), edző Bene László semiA/B egyenletes jó evezéssel 3. helyen futott be, bekerülve a legjobb 12 közé, így holnap az A/B középdöntőben folytatja 10:42-kor

A női kétpárevezős: Sáska Beáta (Budapest EE) és Tóth Evelyn (Csepel EK), a csapat edzője Bene László futamukban 6. B döntőben a 7-10. helyért mennek. Legközelebb vasárnap állnak rajthoz.

A férfi kétpárevezős Rókus Zorán (EDF-Démász Bajai SVSC) és Csankó Péter (Velencei-tavi VSI), a csapat edzője Bartos Nándor C döntőbe kerültek a mai reményfutam utáni 4. hellyel. Holnap 13:36-kor küzdenek a 13. helyért.

Holnap a ma pihenők is vízreszállnak. 10:06-kor a könnyűsúlyú kétpárevezős egység, közvetlen utánuk 10:12-kor a könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes, majd 10:54-kor a női egypár.

Holnapi program:

www.sportresult.com/World_Rowing_U23_Championships2011.07.23.pdf

 

Ambrus Attila csapatvezető amszterdami beszámolója:

Van döntősünk!!! Pazar versenyzéssel a Vermes-Bártfai páros a hatodik helyről felaraszolva és az utolsó 500m-en az amerikai csapatot lefiniselve jutottak a döntőbe. Így a sok betegség és kihagyás után esélyük nyílik a tavalyi eredményük megőrzésére, ami egy ilyen népes mezőnyben igazi fegyvertény lenne.

Tovább folytatta kimagasló technikai evezését Széll Domi, aki “tényleg meglovagolta a szelet” és középdöntőbe jutott. A 28 indulóból nagyon nehéz haladni előre és egyre keményebbek a pályák, ellenfelek. 

Lányaink közül Bálint Saci könnyű egypárban eddig kifogta a legkeményebb ellenszeles pályákat és nem sikerült a bravúr egy B döntő elérése, de délutánra megnyugodva, magabiztos, szép evezéssel nyerte a C döntőbe jutást, az amerikai lányt utasítva maga mögé.

Tavalyi döntős szereplését, idén nem sikerült megőrizni a Sáska-Tóth női párosunknak, de már jobban meg tudták valósítani az eltervezett pályát és a B döntőben még lesz lehetőségük további javulásra. Fiatal, tehetséges lányokról van szó, akiknek Amerikában evezős ösztöndíjjal lehetőségük van/volt megismerni az amerikai egyetemi evezős élettel.

A fiú dubló nagyon akarta a középdöntőbe jutást – bekezdtek rendesen – 1500m-ig biztos bejutó helyen voltak, de a finisben a belga csapat lehajrázta Őket. A folyamatosan változó szél megtréfálta a beállításokat és míg a rajtnál toló a célban ellenszél nehezítette az amúgy is küzdelmes futamot.