Skip to main content

Molnár Dezső szövetségi kapitány szerint nagyon erős mezőnyben sikerült eredményesnek lennie U23-as küldöttségünknek a varesei korosztályos világbajnokságon.

A múlt héten zajló U23-as, és Ifjúsági világbajnokságon nyolc U23-as egységünk állt rajthoz.

„Négy versenyszámban tudtunk 1-8. hely között végezni, ez azt jelenti, hogy előrelépett az U23-as válogatott” – közölte Molnár Dezső felnőtt, és U23-as szövetségi kapitány.

Molnár Dezső elégedett Fotók: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

„A programunk egyik fontos eleme, hogy világ- és Európa-bajnokságon egységeink legalább a B döntőt elérjék. Ezt nem sikerült teljes körűen elérnünk az U23-as korosztályban Vareseben, de kedvezőbbek az eredmények, mint a tavalyi világbajnokságon. Hozzáteszem a női kétpárunk megnyerte a C döntőt, ez pedig azt jelenti, hogy nagyjából az előtte lévő finálénak a végére be tudott volna férni.”

Czinege Tamás, és Boros Bálint kettősének bronzérme 9 századon múlt

„Nagyon erős volt a mezőny. Nem számítottam erre, a tavalyi jóval gyengébb volt az ideinél. Sokan az olimpián szerepeltek az első számú csapatban, és nem az idei, augusztus felnőtt Európa-bajnokságon. Férfi kettesben például a litván első számú csapat indult el, ők például a felnőtt Eb-n is elindulnak. A bolgárok egypárevezőse, Emil Neykov is ott volt a mezőnyben, és szerzett bronzérmet, de rajthoz állt az olimpiai 8. olasz Gennaro di Mauro, akinek a 6. hely jutott Vareseben.”

Szklenka Bence a B döntő második helyén végzett

„Egypárevezősünk Szklenka Bence szenzációsan ment, könnyűsúlyú kettesünk pedig mindössze kilenc századdal maradt le a bronzéremről! Sajnáljuk, hogy a könnyűsúlyú számokat leveszik az olimpia, és a világbajnokság műsoráról, mert most lenne végre egy ütőképes könnyűsúlyú négyesünk Furkó Kálmánnal, Szabó Bencével, Czinege Tamással, és Boros Bálinttal. Szeretném kiemelni az A döntős női könnyűsúlyú kétpárevezős egységünket: Fehérvári Esztert, és Szili Dorinát. Ebben az olimpiai számban már tavaly is tudtunk döntőzni. Erre az egységre nagy szüksége van a magyar evezésnek az olimpia felé vezető úton, mert ez egy potencionális kvótaszerző számunk lehet. ” – zárta értékelését Molnár Dezső.

Fehérvári Eszter, és Szili Dorina párosa döntőzött a világbajnokságon

A magyar U23-as válogatott eredményei a varesei világbajnokságon

FÉRFIAK

Normálsúlyú egypárevezős: Szklenka Bence (edző: Mácsik Miklós) 8.
Könnyűsúlyú kétpárevezős: Szőllősi Balázs, Bridge Henry (edző: Ficsor László) 9.
Könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes: Boros Bálint, Czinege Tamás (edző: Pergel László) 4.
Normálsúlyú Kormányos nélküli kettes: Koncsik Dominik, Juhász Tamás (edző: Pergel László) 10.

NŐK

Normálsúlyú egypárevezős: Zsiros Janka (edző: Lőrincz Attila) 15.
Könnyűsúlyú kétpárevezős: Szili Dorina, Fehérvári Eszter (edző: Alföldi Zoltán). 6.

Normálsúlyú kétpárevezős: Kas Natália, Galcsó Flóra (edző: Lőrincz Attila) 13.
Könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes: Bóka Sára, Gedeon Anna. (edző: Lőrincz Attila) 7.