Skip to main content

Az U23-as Európa-bajnokság zárónapján a három magyar érmes csapat mellett további négy húzott A döntőt. Közülük férfi kormányos nélküli négyesünk zárt a legelőkelőbb, 4. pozícióban. Szklenka Bence egypárevezősben a B döntőben fejezte be szereplését.

Kormányos nélküli négyesünk, azaz Király Miklós, Szabó Gábor, Szentpáli Balázs, és Szentpáli Balázs jól kezdte az A döntőt, a mezőny első felében haladtak 500 méter után, ám visszacsúsztak a 4. helyre. Az utolsó résztávon is maguk mögött tartották az osztrák, és a litván csapatot, ám a dobogós helyen lévő angol egységet nem tudták megszorongatni, így 4. helyen zárták az Európa-bajnokságot.

Fotók: Czcucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

Gratulálunk a csapatnak, és edzőjének Dani Zsoltnak!

Normálsúlyú kettesben Koncsik Dominik, és Juhász Tamás párosa szinte végig az 5. helyen haladt az A döntőben, és ebben a pozícióban is fejezte be szereplését.

Gratulálunk a srácoknak, és edzőjüknek Pergel Lászlónak!

Szili Dorina, és Fehérvári Eszter könnyűsúlyú kettese az A döntőben a 6. helyen zárt. Alföldi Zoltán csapata hősiesen kivívta a szereplést a legjobb 6 között, ám a fináléban sajnos nem tudott közel kerülni a mezőnyhöz.

Gratulálunk a lányoknak, és edzőjüknek Alföldi Zoltánnak!

Női négypárevezős egységünk, azaz Galcsó Flóra, Kas Natália, Harsányi Viktória, és Zsiros Janka ugyancsak az A döntőben állhatott rajthoz, és a 6. helyen végzett. 

Gratulálunk a lányoknak, és edzőjüknek Lőrincz Attilának!

Szklenka Bence egypárban két pályát húzott ma. A középdöntőben 6. helyen ért célba, így a B döntőben folytathatta. Mácsik Miklós tanítványa végül a 12. helyen zárta az Eb-t, miután a 6. pozícióban fejezte be szereplését a B döntőben.

Gratulálunk Bencének, és edzőjének Mácsik Miklósnak!

Részletes eredményekért klikk ide.