Skip to main content

Nagy veszteség érte a magyar evezőssportot: 75 éves korában, balesetet követően elhunyt Háromházi Albert, az évtizedeken át sikerrel működött, elsősorban az utánpótlásnevelés terén jeleskedett edző, a sportág elkötelezett híve.

Háromházi Albert elsősorban edzői munkásságának eredményességével írta be magát a sportág történelemkönyvébe. Már egészen fiatalon az oktató-nevelő tevékenységet állította működése középpontjába. Tanítványait hosszan lehetne sorolni, miként azokat a klubokat is, ahol eredményes munkát végzett. Nála kezdett többek között a korábbi szövetségi kapitány, Székely Balázs, tanítványai közé tartozott a szövetség stratégiai elnökhelyettese, Vanczák Gergely is.
Háromházi Albert oktatott a Ferencvárosban, az MTK-ban, a Velencetavi VSI-ben, Csepelen és a Danubiusban is – többek között. Élt-halt a sportágért, versenyzőiért akár tűzbe is ment volna.
Legutóbb hosszabb ideig dolgozott Keszthelyen, ahol a helyi egyetemistákkal ért el komoly emberi és szakmai sikereket. Amikor három éve a Veszprémi Egyetem alá sorolták a Keszthelyi Egyetemet, az evezősök élére mást állítottak, ez komoly hangulati törést okozott számára.

Háromházi Albert emlékét hálás tanítványai sokasága megőrzi. Temetéséről később intézkednek.

Forrás: http://jochapress.hu/