Skip to main content

Könnyűsúlyú kettesünk a világbajnoki negyedik helye után nem bízta a véletlenre a dobogót a Hazewinkelben zajló U23-as Európa-bajnokságon, Pergel László tanítványai fantasztikus versenyzéssel nyertek aranyérmet. A Gedeon Anna, Bóka Sára alkotta könnyűsúlyú kettes az olaszok mögött ért célba, és ezüstéremmel térhet haza Belguimból.

Fotók: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

Azok után, hogy a varesei U23-as vb-n Boros Bálint, és Czinege Tamás kilenc századmásodperccel lemaradt a bronzéremről, a csepeli peror Belgiumban természetesen éremre hajtott. A szombati pályaosztó futamban visszafogottan szerepeltek, de a döntőben mindent kiadtak magukból. Szükség is volt a nagy hajrára, mert bár az első 500 méter után a 2. helyen haladtak visszacsúsztak az 5. pozícióba. Ez sem jelentett túl nagy hátrányt, ugyanis az utolsó résztáv előtt három másodpercen belül volt a teljes mezőny. Pergel László tanítványai óriásit finiseltek, és a moldáv, az ukrán, a cseh, valamint a német csapatot megelőzve parádés Európa-bajnoki címet szereztek!

Férfi könnyűsúlyú kettes – A döntő

  1. MAGYARORSZÁG (BOROS BÁLINT, CZINEGE TAMÁS) 7:00,94
  2. Ukrajna (Roman Biedarov, Valdislav Yakhiinenko) 7:03,11
  3. Moldova (Nichita Naumciuc, Dmitrii Zincenco) 7:04,52
  4. Csehország (Dennis Pinc, Jan Kvapil) 7:06,17
  5. Németország (Matthias Haggenei, Sebastian Merschel) 7:06,76
  6. Norvégia (Lars Eirik Vevatne, Jacob Gundersen) 7:16,28

Gratulálunk a srácoknak, és edzőjüknek Pergel Lászlónak!

Gedeon Anna, és Bóka Sára könnyűsúlyú kettese a döntőben is az olaszokkal vívott meg. Eredetileg három csapat nevezett a versenyszámba, ebből kettő állt végül rajthoz az Eb-n. A fináléban is az olaszok nyertek, a Lőrincz Attila edzette csapat pedig ezüstéremmel gazdagodott.

Női könnyűsúlyú kettes – A döntő

  1. Olaszország (Maria Zerboni, Samatha Premerl) 7:50,73
  2. MAGYARORSZÁG (GEDEON ANNA, BÓKA SÁRA) 8:16,34

Gratulálunk a lányoknak, és edzőjüknek Lőrincz Attilának!