Skip to main content

Mosonmagyaróvár, és a Velencei-tó után Tatára érkezik a tengeri evezős strand sprint. Az idén 30 éves Tata-tóvárosi Vízisport Egylettel karöltve július 2-án, szombaton rendezzük meg a XXV. Tatai Regatta és II. Beach Sprint Tengeri Evezősversenyt. Óriási számban érkeztek nevezések a strand sprintre!

Fotók: MESZ/Szlovák Bence

Több mint 250 versenyző teszi magát próbára tengeri egypárevezős hajóban! A hosszútávú tókerülő (3000 méter) úgynevezett GIG kormányos túra négypárevezős versenyszámban pedig 50 futamot bonyolítunk le.

A Coastal Rowing-ot, magyarul a tengeri evezést joggal hívhatjuk az evezés unokatestvérének. Ez az új szakág extrém viszonyokra specializálódott, mivel a tengeri evezőshajók sajátos, robosztus jellegük miatt rendkívül jól bírják a hullámos körülményeket. A speciális forma lehetőséget biztosít arra is, hogy a kezdők vagy hobbi sportolók nagyon rövid idő alatt elsajátítsák a mozgásformát.

A versenyre vágyó sportolók nyílt vízen hosszabb távokon, illetve az egyre népszerűbb Strand Sprint versenyeken állhatnak rajthoz. Ez utóbbi versenyszámban a futás, az evezés, és az ügyesség kombinációja határozza meg, hogy ki tudja leghamarabb teljesíteni a távot.

A versenyzők a partról a vízben lévő hajóhoz futnak, felpattannak rá, majd teljesítik az 500 méteres pályát, amelynek első felében szlalomozni kell, visszafelé pedig a lehető leggyorsabban visszatérni partközelbe, végül a parton lévő célba rohanni.

A Magyar Evezős Szövetség az egyre népszerűbb, és rendkívül látványos, izgalmas szakág népszerűsítése céljából az érintett klubokkal együttműködve idén több helyszínen is rendez Beach Sprint versenyt. Korábban Mosonmagyaróváron, és a Velencei-tavon került sor strand sprint versenyre.

A versenyprogram a túraevezősök hosszútávú futamával 9:15 órakor indul, a Beach Sprint versenyszámok várhatóan 12:15 órától rajtolnak.

További információk itt.

Mindenkinek sok sikert, és élményt kívánunk!