Skip to main content

Életének kilencvenkettedik évében elhunyt Germann Ottó a Fővárosi Vízművek SK szakosztályvezetője, vezetőedzője, korábbi versenyzője aki 1952 óta volt az egyesület tagja. Emlékét megőrizzük.

Germann Ottót 1953 márciusában egy egyetemista barátja vitte le a Vízművek evezősei közé, ahol – miután megtanult evezni – kilenc évig versenyzőként, majd 1962-től edzőként bizonyított. Húszéves korában beleszeretett az evezésbe, és igyekezett ezt egész életében mindenkinek átadni, akivel csak találkozott.

Nála tanult többek között Búza József, és Reisinger Ágnes, aki 1970-ben a tatai Európa-bajnokságon a Vízművek színeiben ért el 9. helyezést. Az egyik legmagasabbra tört versenyzője Pál Tibor volt, aki a Magyar Evezős Szövetség főtitkári posztját töltötte be éveken keresztül. A 2003-as világbajnokságon Dénes Csaba a Fővárosi Vízművek színeiben ért el 5. helyezést, s lett így a magyar csapat legeredményesebb versenyzője.

Germann Ottó az edzősködés mellett a hajóépítési, -javítási feladatokat is ellátta szeretett klubjában, amelynek egyik legfőbb motorja, lelke volt.

Egyesülete, közösségi oldalán így búcsúzik tőle:

“Mindenki Ottó bácsija, a mai napon elköltözött az égi evezős pályákra, hogy az angyalokat tanítsa tovább az evezés fortélyaira. Ottó bácsi 1952 óta volt csapatunk tagja. Nyugodj békében Ottó bácsi!”