Skip to main content

Országos minősítésű versenybíró sporttársunk életének 91. évében végleg lehunyta szemeit.

Dobieczki Sándorné 1930. december másodikán született Kaposváron. 1978-ban lett első osztályú, 1980-ban országos versenybíró. Férjével, Sándorral együtt tevékenykedtek az evezésben, sokszor a külföldi versenyeken is együtt dolgoztak. Szinte mindig a versenyek titkára volt, de szívesen dolgozott a mérlegelésben, olykor elvállalta egy-egy verseny elnöki tisztségét. Klárika társasági ember volt, éveken át otthonukban került sor a versenybíró bizottsági ülésekre. Később ő maga is rövid ideig a bizottság tagja volt. Míg férje, Sándor élt, a versenynapok végén a bírók a szobájukban gyűltek össze és hallgatták anekdotáikat, a bírózás fortélyait.

Szeretett férje emlékére örökös vándor díjat alapított, melyet évről-évre a bíróbizottság által legjobb versenybírónak minősített kollégájának adott át. Dobieczki-díjat alapítottak tiszteletére Szolnokon és Ausztriában is, melyeket, míg ereje engedte személyesen adott át.

A pandémia előtti évben szervezete megfáradt, majd gyógykezelésre vonult egy idősek otthonába, ahonnan már nem tudott visszatérni közénk.

Emlékét örökre megőrizzük!