Skip to main content

2021. október 16-án, életének 73. évében elhunyt Ács Ferenc.
Hamvainak szórása 2021. november 22-én 13 órakor, a református egyház szertartása szerint az Óbudai Temetőben lesz (Budapest, III. Bécsi út 365-371. új szóró parcella).

Feri – ahogy a barátok egymást közt emlegetik -, képzett hajóépítő mesterként a Sporthajó Építő Vállalatnál kezdte a pályafutását és sajátította el a gyakorlati részét ennek a ritka és igen szép szakmának.

Ezt követően került az MNB Nánási úti üdülőjébe, hogy ellássa az akkor virágjában lévő Evezős Szakosztály számára a csónakmesteri tevékenységet. Azok az idők olyanok voltak, amikor az MNB még rendelkezett jóléti intézményekkel és azokat megfelelő anyagi eszközökkel támogatta is, így történhetett, hogy Feri kiélhette szakmai ambícióit és az 50 feletti hajószámú csónakparkot nem csak kiválóan karbantartotta, hanem új hajókat is épített. A magyar evezős sport legendás hírű vízitelepének hajóparkját a jó gazda gondosságával Ács Ferenc javította, fejlesztette, őrizte, óvta. Az MNB hajóparkja akkor lett híres a Római parton.
Aztán a kétszintű bankrendszer hirtelen véget vetett ennek a vízi-tündér-mesének, az MNB bezáratta a Nánási úti üdülőjét, majd nem sokára még az épületet is ledózerolták.

Nagy felkészültsége és szakmai gyakorlata alapján több éven át a DNHE verseny szakosztályát is segítette munkájával.
Nyugdíjas éveiben a Vízügyi SC tagjaként is kivívta a tiszteletet.

Emlékét örökké őrizzük!