Skip to main content

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a kampuszok közötti jó hangulatú erőpróbát, hagyományosan a szorgalmi időszak utolsó napján hazánk egyetlen Balaton parti egyetemén, a Pannon Egyetemen. A nagysikerű rendezvényen férfi és női junior és senior csapatok, vagyis hallgatók és oktatók csaptak össze a Balaton hullámain 10 evezős hajókban 2000 m-es távon. A versenyzőket közel nyolcszáz szurkoló biztatta a partról, ahol gazdag kulturális, zenei és sport programok biztosították a remek hangulatot. Fellépett a Pannon Universitas Band, az egyetemi polgárok láthattak freestyler és capoeira bemutatót, a mozgásra vágyók pedig csatlakozhattak egy zumba órához. Tom White és Barátai rock and roll koncertje előtt még megcsodálhatták a nézők az MKB kézilabdacsapat táncos lányainak, valamint a Kid Rock and Roll Sportegyesület tagjainak színvonalas, szemet gyönyörködtető produkcióit.

Az első futamban a veszprémi senior nők húztak erősebben, megszerezve ezzel a veszprémiek győzelmét. Erős szembeszélben és nagy hullámok közepette repülő rajttal indult a két női hajó, és szoros küzdelemben sikerült a veszprémieknek a hátuk mögött hagyniuk a keszthelyi hajót. Az időjárásra tekintettel a szervezők lerövidítették a futamok indulása közötti időt, így egy pörgős, eseménydús evezős verseny alakult ki a Balaton partja mentén. A vízen hatalmas összecsapások következtek a két kampusz evezősei között, és bár a veszprémiek több futamban is szert tettek az első helyre, ezek a pozíciószerzések csak átmenetinek bizonyultak, mert mindannyiszor a keszthelyiek zöld hajója szelte át elsőként a hullámokat a célt jelentő bóják között. A nap végére kialakult a két versengő fél közötti 3:1-es eredmény a keszthelyi kampusz javára.

A rendezvényt és a Pannon Egyetemet jelentős összeggel támogatta hazánk vezető olaj- és gázipari vállalata, a MOL Nyrt. A céget több szálon szoros kapcsolat fűzi a Pannon Egyetemhez, hiszen két éve létrehozták a MOL Ásványolaj- és Széntechnológiai Intézeti Tanszéket az intézményben. Az oktatással párhuzamosan a kutatás-fejlesztés terén is szoros a kapcsolat a MOL és a Pannon Egyetem között, melyet 2009 decemberében három évre szóló együttműködési megállapodással erősítettek meg.

A rendezvény további támogatói a RedBull, az Universitas Alapítvány, a Veszprémi Városi Művelődési Központ, a Bakonykarszt Zrt., a Betekints Étterem valamint a Bakonygaszt Zrt. voltak.