Skip to main content

2014. július 30 és augusztus 2. között rendezik meg a hollnadiai Rotterdam városában a 2. Európai Egyetemi Játékokat 10 sportágban. Az eseményre 35 országból, nagyjából 3000 sportolót várnak. A magyar evezősöket a győri Széchenyi István Egyetem és a Budapesti Műszaki Egyetem képviseli.

A győri egyetemről 3 csapat adta le a nevezését, férfi normál súlyú nyolcasban, férfi kormányos nélküli kettesben és női könnyűsúlyú egypár evezős egységben. A nyolcas csapattagjai: Simon Béla, Juhász Adrián, Porubszky Norbert, Bakaity Attila, Lacsik Péter, Bíró Márk, Bártfai Péter, Lovass Márk, kormányos: Horváth Ferenc, felkészítő edző: Kiss László. Kormányos nélküli kettesben Simon Béla és Juhász Adrián összeállítású egysége áll majd rajthoz, női könnyűsúlyú egypár evezősben pedig Dohovics Virág.

A BME egy csapatot nevezett be, egy férfi könnyűsúly kétpár evezős egység indul a Műszaki Egyetemről, amelynek tagjai Simon Gergely és Tamás Bence, utóbbi pedig a múlt heti U23-as Világbajnokságon könnyűsúlyú kétpár evezősben 5. helyet ért el (Csiszár Péterrel kiegészülve).

A győriek már túl vannak több futamon is. A nyolcas a második helyen végzett az előfutamban, és mivel csak a futam győztese juthatott közvetlenül be az „A” döntőbe, ezért ők reményfutam lehúzására kényszerültek, amelyet a csütörtöki versenynapon rendeztek meg. A fiúk magabiztos evezéssel az első helyen végeztek, így velük legközelebb pénteken 13:20-kor találkozhatunk a nagy döntőben. A kormányos nélküli kettes egység az előfutamban az első helyen ért célba, így Simon Béla és Juhász Adrián is továbbjutott ebben a versenyszámban az  „A” döntőbe, amelyet pénteken 9:50-kor rendeznek meg. Dohovics Virág az előfutamában a második helyen végzett. A versenyszámában futamonként az első két helyezett jutott be reményfutam nélkül az „A” döntőbe, így már biztos, hogy Virág ott lesz a pénteki nagy döntőben, amelyet 11:30-kor rendeznek meg.

A férfi könnyűsúlyú kétpár versenyszámban csütörtökön csak a pályákért versenyeznek a csapatok, és pénteken rendezik meg 11:10-kor a nagy döntőt.

 Eredmények ITT!

 -SB-