Skip to main content

Május 18-án, és 19-én a Kis-Dunán rendezték a Csepel Kupát, illetve a FEC Kupát.

Jó időjárási körülmények között, napsütésben és szélcsendben versenyezhettek az indulók szombaton a Csepel Kupa – Jásdi Sándor Emlékversenyen.

1973-ban alapította Jásdi Sándor a Csepel felejthetetlen mesteredzője a „Jásdi Kupát”, a klub az ő emlékére tartja meg évről-évre a versenyt.

Különösen fontos nap volt ez az utánpótlás korosztály számára, ahol a T4-esek, azaz a tizennégy éves egypárevezősök az Országos Bajnokságon való indulás jogát szerezhették meg a kvalifikációs versenysorozat második állomásán, illetve a Tanuló Kupa versenysorozat állomása is volt ez a verseny.

Vasárnap a Ferencvárosi Evezős Club rendezte a FEC Kupát, amely egyúttal a felejthetetlen Kiss László “Fater” emléke előtt tiszteleg.

Kiss László 2016-ban életének 66. évében hunyt el. Versenyzői közül Varga Tamás és Hirling Zsolt a sportág első könnyűsúlyú világbajnokai, olimpiai 5. helyezettek. Kokas Gergely vb-3. és 6. helyezett volt. Pető Mercédesz és Pető Tímea világbajnoki 4., Remsei Mónika és Stift Edit olimpiai 15. Versenyzői több, mint 50 felnőtt magyar bajnoki címet szereztek. Négyszer volt az év evezős edzője.

A két versenyen hétvége alatt hét klub 30 újonc versenyzője sikeresen teljesítette a technikai és elméleti minimum vizsgát, ami lehetőséget biztosít számukra, hogy részt vegyenek az Országos Bajnokságon.