Skip to main content
Fantasztikus evezős pálya és rekkenő hőség fogadta Bresztben a 2010. évi U23 Világbajnokságra érkezőket. 58 ország közel ezer versenyzőjével csütörtökön az előfutamokkal megkezdődtek a világbajnokság versenyei.
 
Két versenynap után a magyar csapat már túl van az előfutamokon, reményfutamokon. A tegnapi váratlan vihar miatt kicsit átrendeződött a program, és a férfi könnyűsúlyú négyesek előfutamát ma reggelre halasztották. A magyar könnyűsúlyú fiúkat ez sem zavarta, gond nélkül estek át a mérlegelésen, és a futamot is jól teljesítették. A Markgruber Balázs (Csepel EK), Forrai Dávid, Veréb Dávid, Dumitrás István (EDF-Démász Bajai SVSC) összeállítású egység a finisben egy hajóhosszas hátrányt ledolgozva előzte meg az ausztrál négyest, így bejutottak a holnapi középfutamba.
 
Jól sikerült a mai reményfutama Széll Domonkosnak (Csepel EK) is, aki második helyen jutott tovább.
A férfi könnyűsúlyú kettesben Bártfai Péter és Vermes Péter (Győri Vízügy SEK) az előfutamból rögtön a középfutamba lépett tovább.
 
És már van egy finálés hajónk is, Tóth Evelyn (Csepel EK) és Sáska Beáta (Esztergomi Evezősök Hajós Egylete) a női kétpárevezősök reményfutamában harcolta ki a döntőbe jutást. Ők holnap már az érmekért folytatott küzdelemben vesznek részt, a döntőre holnap 11:11-kor kerül sor, helyi idő szerint.
 
Férfi kétpárevezősben Kelemen Áron (EDF-Démász Bajai SVSC) és Elekes Szilveszter (Ganz Vill. EK) a versenyek első két napján három pályát eveztek, az előfutam és reményfutam eredményei alapján a „C” ill. „D” döntőbe való továbbjutásért húztak még egy középfutamot, ahol a futamgyőztestől mindössze négy tized másodperccel elmaradva második helyen végeztek. A versenyt a 13-18. helyekért folytatott „C” döntőben folytatják holnap.
 
Az U23 világbajnokságon újoncként szereplő, könnyűsúlyú egypárevezősben induló Karácsony Dorottya (Velencei-tavi Sportiskola) kicsit megilletődötten versenyzett, a reményfutama sem sikerült igazán, így ő is a „C” döntőben áll rajthoz holnap.
 
 
 
Részletes eredmények: www.worldrowing.com