Skip to main content

Az utóbbi évek legsikeresebb, és – ami a vendéglátókat illeti – legeredményesebb versenyét tartották Mohácson az elmúlt hétvégén.

Az immáron 46. Duna-kupán tíz egyesület –köztük három horvát, egy szerb, illetve egy török- mintegy 200 versenyzője indult, összesen 37 számban.

A kétnapos versenyt végig a sportszerűség és a remek hangulat jellemezte.
Különösen érezhető volt ez a szombat esti halászléfőzésnél, illetve a vasárnapi eredményhirdetéskor.

A szépszámú – zömében hazai – szurkoló óriási biztatása közepette,  elsöprő fölénnyel a házigazda MTE nyerte meg a pontversenyt, és ezzel egy évre a Duna-kupát.

A mohácsiak legeredményesebb versenyzője Kölkedi Ákos volt.
Ugyancsak taroltak a válogatott négypáros serdülő fiúk, (Matheisz József, Mészáros Csongor, Martina Bálint és Bak Gergely) akik egyik számukban sem találtak legyőzőre.

De öregbítették a patinás mohácsi evezés hírnevét Makai Erna, valamint a legfiatalabbak közül Gadányi Zoltána, Bóka Gergely, Bóka Örs, Bagoly Zsombor és Benedek Papp Andor.

A Duna-kupán a hazai közönség örömére újra összeült a Verőci-Bende női kétpár is, akik két szerb egység előtt megszerezték a győzelmet.

Ugyancsak nagy sikert aratott a veterán férfi nyolcas, a múlt és közelmúlt nagy mohácsi egyéniségeivel.

Mohácson az evezésnek nagy presztízse van, és ez jól érezhető volt a közönségsiker mellett a bőkezű támogatásoknak köszönhető díjazásoknál is.

Mohács jövőre újra várja az evezés szerelmeseit.