Skip to main content

A szolnoki klub 113 éves változatos történelmének legfényesebb időszakát köszönték meg a sporttársak az elnöküknek.

 

 

Dr. Császi Ferenc 20 éven keresztül volt az újjáalapított Tisza Evezős Egylet elnöke. Édesapja – aki 1954-től hosszú éveken át a szolnoki evezés vezető edzője – szellemi örökségét folytatva szervezte újjá az egyesületet. 20-ad magával kezdték el teljesen elölről feltámasztani a 70-es évektől fokozatosan elenyésző szolnoki evezést.

A múlt század elején a Tisza és a Zagyva torkolatánál épül hajóházat 1994-ben siralmas állapotban vették át, amely csak tönkre tett versenyhajókat tárolt. A klubnak nem volt versenyzője. A semmiből épült fel mindaz, amire ma a város büszke lehet. Feri bácsi elnöksége alatt a hajóház kibővült, a 20 év alatt a Tisza Evezős Egylet hatalmasat fejlődött és rendkívüli sikereket ért el.

2003. évben Szabó Kornél világbajnoki aranyéremmel örvendeztette meg az egyesületet. Azóta több világbajnoki (ifjúsági és U23) I – III. helyezéseket értek el a szolnoki versenyzők (Püski Csaba és Úri-Szabó Károly). 2011. évben a klub olimpia kvótaszerzést ünnepelhetett (Juhász Adrián, Simon Béla) és ezáltal Olimpikonnal is büszkélkedhet (2012 London).

A 20 esztendő alatt a szolnoki evezősök 112 magyar bajnoki címet zsebeltek be, 2011-ben a felnőtt magyar bajnokság pontversenye élén végeztek. Feri bácsi ügyészi pályafutása mellett vállalta az egyesület elnöki tisztségét. Igy emlékszik vissza az első évre:

„az első évzáró vacsorát egy szolnoki kisvendéglőben rendeztük meg, ahol 3 összetolt asztal köré elfértünk, edzőkkel, sportolókkal együtt 20-an voltunk…”

Császi Ferenc 20 év után Rusvai Antalnak adja át a staféta botot, aki az egyesület élén folytatja Feri bácsi munkáját.

„Kedves Feri bácsi! Engedd meg, hogy a Magyar Evezős Szövetség nevében mi is köszönetet mondjunk. Köszönjük Szolnok sportjáért, az evezős sportért és a Tisza Evezős Egyletért nyújtott fárdtságos, önzetlen és sikeres munkásságodat! Gratulálunk és további jó egészséget kívánunk!

Regényi Tamás
Magyar Evezős Szövetség elnöksége nevében