Skip to main content

A mai napon három érdekelt csapatunk szállt vízre a Szlovéniában zajló evezős világbajnokságon. A könnyűsúlyú négypárevezős, a könnyűsúlyú kétpárevezős és kétpárevezős egységeink harcoltak a minél jobb döntőkbe jutásért.

 

 A Pozsár Bence, Matyasovszki Dániel, dr. Kitka Gergely (EDF Démász Szeged VE), Markgrúber Balázs (Csepel EK) – edzőjük: Szierer János – alkotta könnyűsúlyú négypárevezős egység a reményfutamban negyedik helyen ért célba, ezzel bejutott a versenyszám döntőjébe.

A döntő futamra vasárnap kerül sor 12:13-kor.

Nem jutott a legjobb 12 közé férfi könnyűsúlyú kétpárevezősben Varga Tamás (EDF Démász Bajai SVSC) és Galambos Péter (Vác Városi EC), – edző: Rapcsák Károly – miután negyeddöntőjükben a görög, kanadai és francia csapat mögött negyedik helyen ért célba, és a futamból az első három jutott az A/B középfutamba.

“Talán kicsit lasabban kezdtünk, mint szerettük volna, de jó pályát húztunk, a tempót is tudtuk tartani és technikailag is együtt voltunk, kihoztuk magunkból a legtöbbet, de a görög, a kanadai és a francia csapat gyorsabb volt.” mondta Varga Tamás.

“A görög csapat meglepetésként robbant a mezőnybe a világbajnokságon, már az előfutamban is remekül szerepeltek, előzetesen még azt gondoltuk őket meg tudjuk fogni a 12-be jutástért, de bravúrosan teljesítettek a negyeddöntőben” – mondta Galambos Péter

Székely Balázs – szövetségi edzői team vezető – csalódott ugyan, hogy nem sikerült a kvalifikáció a könnyűsúlyú kétpárevezősnek, de az Európa-bajnokság után már a májusi végső kvalifikáció lebeg a szeme előtt: “ ebben a versenyszámban van keresnivalója magyar hajónak a 2012-es olimpián”

Ebben a számban a 19-24. helyért folytatott küzdelem a C/D középfutamokkal folytatódik pénteken fél négy körül.

Ötödikként ért célba a férfi kétpárevezős egység – Elekes Szilverszter (Budapest Evezős Egyesület) és Hermann Róbert (Velencei-tavi Vizisport Iskola nonprofit Kft) – edző: Molnár Zoltán – így ők a D döntőben fejezik be az idei világbajnokságot pénteken 15:42-kor, ahol 19-22 helyért küzdenek majd.

Holnapi startlista >>>