Skip to main content

Ideális versenykörülmények fogadták ma reggel az evezősöket a Varese tavon. A tükörsima víz felületét, csak néha borzolták fel a bírói és a televíziós katamaránok okozta hullámok.

A mai reményfutamok és középfutamok során eldőlt az összes „A” döntős hely sorsa.
Galambos Péter (Vác Városi Evezős Club) – edzője: Rapcsák Károly – továbbra is jó formában versenyez és a normálsúlyú egypárevezősök középfutamából litván és horvát ellenfelei mögött harmadik helyen jutott a holnapi fináléba, melyet holnap az olasz televízió élőben, az Eurosport felvételről összefoglalóban közvetít.
 
Jól sikerült a reményfutam a férfi kormányos nélküli kettesünknek, Széll Domonkos (Csepel Evezős Klub) és Simon Béla (Tisza Evezős Egylet) – edzőjük: Molnár Dezső – a szerb hajót követve, másodikként ér célba, ezzel bejutott az „A” döntőbe.
 
Szabó Katalin (Vác Városi Evezős Club) és Gyimes Krisztina (Danubius Nemzeti Hajós Egylet) – edzőjük: Ficsor László – a „B” döntőben folytatja vasárnap a versenyt.
A még mindig U23-as korú, férfi könnyűsúlyú kétpárevezős egységünk a mai napon a „C” döntővel befejezte az idei Eb szereplését. Matyasovszki Dániel és Pozsár Bence (EDF Démász Szegedi VE) – edzőjük: Szierer János – harmadikként haladt át a célvonalon, ezzel az összesített rangsor 15. helyét foglalják el.
 
A döntőket élőben a RAI, ill. az Eurosport közvetíti, valamint élőben követhetők a FISA www.worldrowing.com honlapján.