Skip to main content

Kilencvenkét iskola, 260 hajó, 650 beülő, mintegy 400 fiatal részvételével rendezték Velencén az evezős diákolimpiát és diákranglista-versenyt. Az általános iskolák versenyében agárdi, a középiskolákéban bajai győzelem született.

 

A 11-14 éves korosztály számára, összesen 8 kategóriában rendezett viadalon 500 métert kellett teljesíteni. A regattán került sor a  diákolimpia, valamint a 2009-ben nagy sikerrel bevezetett Sport XXI. Program Diákranglista-verseny futamaira. A diákolimpián legeredményesebb általános iskola az agárdi Chernel István Általános Iskola és Gimnázium, a legeredményesebb középiskola pedig a bajai III. Béla Gimnázium lett – mindkét iskola egy-egy trófeát vihetett haza.

A díjakat Müller Sándor a Velencei-tavi Vizisport Iskola Non-profit kft megbízott igazgatója, Mihály Tibor a MESZ alelnöke, Tarján Tamás MESZ elnökségi tag, Szántó Éva, a Nemzeti Sportszövetség főtitkára, Ficsor László utánpótlás szövetségi kapitány és Ott Zsuzsanna főtitkár adta át.

A diákranglista negyedik, egyben utolsó fordulójára október 2-án, a Budapesten megrendezésre kerülő Öböl-kupán kerül sor.

Teljes eredménylista: https://hunrowing.hu/versenyek/diakolimpia

 

Budapest, 2010. szeptember 22.