Skip to main content

Négy év után verbuválódott össze ismét több sportág egy nagy közös Európa-bajnokság keretein belül lebonyolítani a versenyeit. Összesen kilenc olimpiai sportág 177 versenyszámában Európa csaknem 4700 sportolója méreti meg magát a csütörtökön kezdődő 2. multisport Eb-n. Augusztus 11. és 14. között versenyeznek az evezősök. Molnár Dezső szövetségi kapitány valamennyi egységünk esetében bízik a majdani kvótaszerző pozíciók elérésében.

Tokiói olimpikonunk Pétervári-Molnár Bendegúz a világkupa-sorozat utolsó, luzerni állomásán mindössze kevesebb mint két tizedmásodperccel maradt le a B döntő első helyéről. Az ígéretes szereplés bíztató a kontinensviadal előtt.

Fotók: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

„A világkupán nyújtott teljesítménye alapján A döntőre is van esélye, remélem a formája tovább tudott javulni” – közölte Molnár Dezső szövetségi kapitány.

A szakember kifejtette: a további olimpiai versenyszámok, úgy, mint férfi és női kétpár, valamint a férfi kormányos nélküli kettes, illetve könnyűsúlyú kétpár esetében az a magyar egységek célja, hogy elérjék azokat a helyezéseket, amelyek majd olimpiai kvótát jelentenek a jövő évi, kvalifikációs világbajnokságon. Ez az előbbi három szám esetében az 1-11., míg utóbbiban az 1-9. helyet jelenti.

Normálsúlyú kettesben az Európa-bajnok, és kormányos kettesben világbajnok Juhász-Simon páros áll rajthoz Münchenben. „Két hetes betegség akadályozta a felkészülésüket, de már rendben vannak, az utolsó héten teljesértékű munkát végezhettek, gyorsabbnak érzik magukat”.

„A könnyűsúlyú kétpárunk, Tamás Bence, és Galambos Péter esetében is gyorsulásról tudok beszámolni a luzerni világkupához képest. Ez egy viszonylag új csapat, ezzel együtt számukra is a kvótaszerző hely az elvárás.”

„Női kétpárevezős csapatunk, Preil Vivien, Krémer Eszter esetében szintén bízunk a kvótaszerző hely elérésében, legalább a 11. helyet kell, hogy elcsípjék.”

„Normálsúlyú kétpárunk, a Szabó-Bácskai kettős Belgrádban versenyzett utoljára, minimum a B döntő az elvárás az ő esetükben is.”

„A nem olimpiai számokban Szabó Bence, Furkó Kálmán összetételű Európa-bajnoki címvédő könnyűsúlyú kettesünk, a Juhász-Simon párossal készült Szolnokon, talán még a tavalyinál is összeszedettebben eveznek, szeretnék megvédeni az elsőségüket! Szigeti Rolandot könnyűsúlyú egypárban legalább a B döntőbe várjuk” – zárta értékelését a kapitány.

Para evezősünk, Pető Zsolt a paralimpiai szereplést tűzte ki célul korábban. Tokióról lemaradt, Párizsról már nem szeretne. Münchenben jelentős lépést tehet céljai felé.

A magyar csapat

Férfiak

Könnyűsúlyú egypárevezős: Szigeti Roland (edző: Alföldi Zoltán) 

Normálsúlyú egypárevezős: Pétervári-Molnár Bendegúz (edző: Molnár Zoltán)

Könnyűsúlyú kettes: Szabó Bence, Furkó Kálmán (edző: Alföldi Zoltán) 

Normálsúlyú kettes: Juhász Adrián, Simon Béla (edző: Molnár Dezső) 

Könnyűsúlyú kétpárevezős: Tamás Bence, Galambos Péter (Szierer János) 

Normálsúlyú kétpárevezős: Bácskai Máté, Szabó Márton (edző: Simon Tamás)

Para egypárevezős PR1: Pető Zsolt (edző: Nagy Gábor) 

Nők

Normálsúlyú kétpárevezős: Preil Vivien, Krémer Eszter (edző: Simon Tamás)

Élő közvetítés ezen a linken.

Sok sikert kívánunk!

HAJRÁ MAGYAROK!