Skip to main content
2013. június 18. - 16:15

“Csakazértis” Teljesítménytúra

 Árvíz után a Rómain „CSAKAZÉRTIS” teljesítménytúra
Helyzetjelentés és meghívó
 
Az árvízi védekezés és helyreállítás, az emberi szolidaritás emlékére június 22-én szombaton 10 órai kezdettel teljesítménytúrát szervezünk, melyre szeretettel meghívjuk barátainkat.
Indulás és érkezés a Külker Evezős Klub Óbuda stégjéről (1039 Budapest, Szent János utca 7). fordulópont Szentendrei Duna 6-os folyamkilométer.
 
8 napja, 2013. június 10-én, hétfőn tetőzött az árhullám a Római parton.
A Nánási út és a Duna part között sokfelé szorgos munka folyik. Akiknek sikerült megvédeni a házukat, vízitelepüket –nem sokan voltak, ilyenek- azok a védekezés nyomait tüntetik el, a többiek –nos mi vagyunk többen- most a telepekre, házakba betört víz kártételeit próbálják eltüntetni és újra indítani az élet és a sportélet normális folyását.
A KÜLKER Evezős Klub tagjai, evezősei áldozatos munkával az árvíz megérkezése előtt 2-3 nap alatt biztonságba helyezték a hajókat, szétszerelték és a kabinokból, edzőteremből az emeleti helyiségekbe zsúfolták, amit lehetett és kellett. Kiszerelték, elszállították és biztonságba helyezték az 5 évvel ezelőtt befejezett felújítás során beépített ajtókat.
 
Most, hogy az ár levonult, bűzös iszapot hagyva maga után az egész telken, elkezdődött a takarítás. Tagjaink és baráti önkéntesek eddig 1000 órát dolgoztak, hogy a telep újra evezősöket fogadhasson.
Az árvízi helyreállítás még hetekig, hónapokig tart, de mutassuk meg a Dunának, a világnak, hogy nem hagyjuk magunkat!
Találkozzunk szombat délelőtt 9-kor a KÜLKER telepen.
 
Budapest, 2013. június 18.
 
Külker Evezős Klub Óbuda
Elnök