Skip to main content

Remekül sikerült a belgrádi Ifjúsági Európa-bajnokság zárónapja. Dobogóra állhatott a Koncsik Dominik, Gosztola Balázs, Varga Koppány, Boros Bálint, kormányos Fülöp Adrienn összetételű kormányos négyes. Két ötödik helyezést is szereztek a mieink: egypárban Siska Bettina, valamint Szabó Gábor és Ujhelyi Mihály révén kétpárban. A női kettesünk a 8., férfi kormányos nélküli négyesünk a 11. helyen zárta az Eb-t.

Koncsik Dominik, Gosztola Balázs, Varga Koppány, Boros Bálint és kormányos Fülöp Adrienn nagyon magabiztosan versenyezve, az élen haladó ukrán és francia egységekre tapadva, végig harmadik pozícióban haladt a kormányos négyesek döntőjében. A táv utolsó párszáz méterén az orosz egység nagy hajrába kezdett, és végül célfotó döntött a bronzérem sorsáról. A mieink azonban meg tudták tartani pozíciójukat a finisben, ezzel harmadikok lettek a belgrádi Ifjúsági Európa-bajnokságon!
Szívből gratulálunk nekik, és edzőjüknek, Pergel Lászlónak!

Szabó Gábor és Ujhelyi Mihály, azaz férfi kétpárevezős egységünk vasárnap a sikeres középfutamot követően délután a döntőben állhatott rajthoz Belgrádban, ahol végig stabilan tartva pozíciójukat, az ötödik helyet csípték meg.
Gratulálunk az egységnek, és felkészítőjüknek, Dani Zsoltnak!

Siska Bettina ugyancsak Európa-bajnoki ötödik helyet szerzett!
Betti a női egypárak igen komoly mezőnyében közvetlenül török versenytársa előtt ért célba az 5. helyen a belgrádi kontinens bajnokság döntőjében!
Gratulálunk Bettinek és edzőjének, Halmainé Mészáros Évának!

Fehérvári Eszter és Stinner Kamilla másodikok lettek a női kettesek ‘B’ döntőjében, ezzel a 8. helyen zárták az Ifjúsági EB-t.
Gratulálunk nekik és edzőjüknek, Alföldi Zoltánnak!

Kovács Sándor, Kósa András, Árvai Péter és Belán Bendegúz a kormányos nélküli négyesek B döntőjében állt rajthoz vasárnap, ahol nagy küzdelem alakult ki a 2-5. helyekért a hajrában. A mieink sajnos épphogy alul maradtak, és ötödikként haladtak át a célvonalon, egy másodperccel a második helyezett mögött, így összesítésben a 11. helyen végeztek Belgrádban.
Gratulálunk nekik és edzőjüknek, Dani Zsoltnak!

Részletes eredmények az alábbi linken:
http://rowtiming.com/erjch-results/details.php?url=./results_pdf/1___26-…