Skip to main content

 
Bronzérem evezésben az Universiádén
 
 
A magyarok két döntőben voltak érdekeltek a kazanyi Universiade hétfői evezős versenyein. A könnyűsúlyú egypárevezősben Csepregi Gábor, bronzérmet szerzett. Papp Gergely és Pétervári-Molnár Bendegúz a férfiak kétpárevezős versenyében hatodik lett.
 
Az Universiade evezős versenyein 8 versenyszám döntője maradt az utolsó versenynapra. Könnyűsúlyú egypárevezősben Csepregi Gábor stabil, meggyőző versenyzéssel bronzérmet szerzett. A sorrend gyakorlatilag már az első 500 méteren kialakult, a német Julius Peschel azonnal az élre állt, a lengyel Kowalski és Csepregi próbáltak vele lépést tartani. A német fiú végig megőrizte előnyét, másodikként a lengyel versenyző, harmadikként Csepregi Gábor ért célba. Csepregi, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet versenyzője, megérdemelten vehette át a bronzérmet. 1. Julius Peschel, német, (7:24.07) 2. Jerzy Kowalski, lengyel (7:25.44), 3. Csepregi Gábor, magyar (7:32.62)
Férfi kétpárevezősünk remek versenyzéssel jutott be a mai fináléba, de a mai pálya során az ellenfelek bizonyultak gyorsabbnak. Papp Gergely és Pétervári-Molnár Bendegúz (Budapest Evezős Egyesület) a hatodik helyen ért célba.  Kiváló hajrájuk sajnos nem javított a helyezésen, de mindössze négy tized másodperccel maradtak le az őket közvetlenül megelőző olasz kettőstől. 1. Litvánia (6:36.76), 2. Ukrajna (6:48.96), 3. Oroszország (6:50.22)… 6. Magyarország (6:56.66)
A férfi kormányos nélküli kettesek „B” döntőjében Porubszky Norbert és Lovass Márk nagyszerűen versenyzett. A pálya második felében mindent beleadva megelőzték az észteket és feljöttek a második helyre, ezzel az összetett nyolcadik helyet szerezték meg. A futamot Olaszország nyerte.
A mai napon futamot nyert Elekes Szilveszter. A férfi egypárevezősök „C” döntőjében ő volt a leggyorsabb, ezzel az összesített 13. helyet érte el az Universiade evezős versenyeinek legnépesebb mezőnyében.
 
A vasárnapi kisdöntőkben szerepelt további két magyar egység. A férfi könnyűsúlyú négyes, Krepesics Péter, Bártfai Péter, Vallyon Bence, Novák Edvin igazi versenyzői kvalitásukat megmutatva, kirobbanó hajrával nyerték meg a versenyszám „B” döntőjét.
Egyetlen női csapatunk, a Glaser Rebeka, Dohovics Virág alkotta kétpárevezős a „B” döntő hatodik helyén végzett.
 
A versenyzők legközelebb a 120 éves Magyar Evezős Szövetség 2013. július 18-21. között, a Velencei-tavi evezős pályán megrendezésre kerülő országos bajnokságán állnak rajthoz. Többen közülük tagjai a Linz-Ottensheimben megrendezésre kerülő U23 világbajnokságon induló csapatnak is.
 
Részletes eredmények a www.kazan2013.com és a www.worldrowing.com honlapokon elérhetők.
 
 
Szántó Éva
evaszanto@hunrowing.hu

CsatolmányMéret
Image icon P1120506.JPG442.6 KB
Image icon P1120507.JPG526.37 KB
Image icon P1120505.JPG485.32 KB