Skip to main content

Az olimpiai kvótát szerző Simon Béla és Juhász Adrián kormányos nélküli kettesen kívül most már biztos, hogy további magyar evezős résztvevőkre is számíthatunk Londonban. A Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) tájékoztatása szerint elfogadták dr. Mészáros László nemzetközi versenybíró jelentkezését a londoni olimpiára. 

 

A FISA néhány nappal ezelőtt küldte meg tagjai részére a nemzetközi bíróbizottság listáját, mely tartalmazza a londoni olimpián és a paralimpián résztvevő versenybírók neveit. Evezős versenybíró számára a legnagyobb kitüntetés, pályája csúcsa az olimpiai részvétel, magyar versenybíró legutóbb Athénban lehetett jelen, Erdős Marianne személyében.  

További magyar ötkarikás résztvevők is lesznek 2012-ben Londonban: a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) két elnökségi tagja, Szántó Éva, mint a FISA versenyszervezésekért felelős bizottságának tagja az olimpiai evezős versenyek lebonyolításában vesz részt, dr. Kokas Péter, FISA orvos-bizottsági tag pedig a paralimpiai regatta versenyorvosa lesz.