Skip to main content

A Luzernben zajló Végső Olimpia Kvalifikációs Regatta utolsó versenynapjának későbbi eredményei befolyásolhatják, hogy melyik magyar egypárevezős nyeri a plusz kvótát. Mindkét egypárevezősünk a B döntőben szerepelt: Gadányi Zoltána a 3., összesítésben a 9., Pétervári-Molnár Bendegúz a 4.., összesítésben a 10. helyen zárt. Biztosan szurkolhatunk a párizsi olimpián magyar evezősnek!

Egypárevezős számokban a rendező Franciaország számára tartották fent az egy-egy kvótát, ám mivel a házigazdák férfi és női csapatainak is sikerült kivívnia a szereplést, a kvótákat azoknak az országoknak osztják ki, amelyek még nem kvalifikáltak az olimpiára. Ám egy nemzet csak egy plusz kvótát nyerhet!

Luzernben hozzánk hasonlóan mindkét egypárevezős számban a legjobb tizenkettő közé jutottak a hozzánk hasonlóan kvótával még nem rendelkező Szlovénia evezősei. A férfiaknál Isak Ivan Zvegelj a B döntőben megelőzte Bendit, aki viszont a szintén kvóta nélküli monacói Quentin Antongelli előtt ért célba.

A nőknél az A döntőbe jutott Nina Kostanjsek, Gadányi Zoltána pedig a B döntőben lehajrázta a kvóta nélküli törököt Elis Özbayt.

Jelen állás szerint Szlovéniának választania férfi es női versenyzője között. A kvótát így Bendi, vagy Zozi nyeri. Kivéve, ha Kostanjsek az első két helyen végez. Ebben az esetben lesz szlovén kvalifikáció, tehát Zvegelj kvótája Bendit illeti, és egyúttal Zozi is kvalifikál, így nekünk kell döntenünk melyikőjük utazik Párizsba.

A mai versenynap későbbi eredményeivel, és egyes szövetségek döntéseivel összefüggésben módosulhat a “plusz” kvótát szerzők névsora.

Ám ebben az esetben is biztos a magyar olimpiai kvalifikáció!

A friss hírekről azonnal tájékoztatunk Titeket!