Skip to main content

Február 21. és március 11. között Skradinban edzőtáborozik a magyar felnőtt evezős válogatott. Sajnos néhányan sérülés miatt nem tarthattak a csapattal. 14 versenyző részvételével zajlik az edzőtábor.

Horvátország leghíresebb nemzeti parkja, a Krka szomszédságában készül válogatottunk a vízi szezonra. A cél, hogy kijelölésre kerüljenek a legütőképesebb egységek, amelyek az április hazai válogató után versenyképesek lesznek a május végén induló idei nemzetközi szezonban.

Szabó Márton betegsége, Bácskai Máté kéztörése miatt hagyja ki az idei második melegvízi edzőtábort. Csepel Zsófia vállsérülése, részleges izomszakadása miatt nem utazott ki, de Krémer Esztert, és Preil Vivient is nélkülöznie kell Molnár Dezső szövetségi kapitánynak. Az időjárásra nincs panasz, mindössze három olyan alkalom akadt, amikor erős szél miatt nem szállhattak vízre a magyar evezősök Skradinban.

„Körvonalazódnak már a csapatok” – tájékoztatott Molnár Dezső szövetségi kapitány. „Látok egy jó férfi négyest Simon Béla, Juhász Adrián, Ács Kristóf, Gerei Tamás összetételben. Az edzőtáborra behívtam a keretbe Szigeti Roland mellé egy felnőtt, és egy U23-as könnyűsúlyú versenyzőt: Fenyődi Tamást, és Szőllősi Balázst, akik könnyűsúlyú kétpárevezősben küzdenek meg a Szabó Bence-Furkó Kálmán párossal. Csepel Zsófia reméljük már elkezdheti a munkát a válogatottal a következő edzőtáborban. Társ, társak híján Horváth Kitti, és Fehérvári Eszter egypárban gyűjti a kilométereket.”

„Nagyon bízom a férfi négyesben, és a kormányos nélküli kettesben. Jó állapotnak örvendenek, hat perc körüli eredményeik vannak evezős ergométeren, Simon Béla be tudott csúszni hat perc alá. Kétpárevezősben Szabó Mártonban, és Szklenka Bencében, illetve Galambos Péterben, valamint Bácskai Mátéban gondolkodunk, de ebből akár lehet négypárevezős egység is. Peti vélhetően kétpárban indul az első Világkupán, hacsak nem a válogatón mindkét egység teljesíti a kiírt szintidőt.„

„A válogatott keret tagjai közül mindenki teljesítette evezős ergométeren a kritériumrendszert. Három versenyző remek eredménnyel! Gerei Tomi betegség miatt nem tudott indulni két héttel ezelőtt az Evezős Ergométeres OB-n, de itt teljesítette a szintet. Ács Kristóf 6 percet tudott húzni, Szentpáli Gergő pedig egyéni csúccsal hozta az elvárt szintet.”

„Az I. válogató versenyig a teljes U23-as és felnőtt válogatott egypárevezősben készül a klubjában, majd március 26-án keretfelmérést tartunk Szolnokon. Akinek addig nem lesz meg evezős ergométeren a szintideje, és/vagy nem tudja teljesíteni az elvártak szerint vízen a 6000 métert, annak egyelőre megköszönjük a válogatott munkájában való részvételét. Március 28-tól négy hétre edzőtáborba vonulunk Szegeden, Április 23-24-én pedig következik az I. válogató verseny” – zárta mondandóját Molnár Dezső.

A felnőtt mezőny idei első nemzetközi megmérettetésére, az első Világkupára május 27-29. között Belgrádban kerül sor.