Skip to main content
2014. május 19. - 12:22

Bíztató magyar részsikerek a duisburgi regattán

 Bár Zágrábban már volt egy komolyabb nemzetközi versenye a sportágnak, a magyar evezés pillanatnyi legjobbjainak első, komolyabb nemzetközi megmérettetésére a hétvégén, a hagyományokban gazdag és ez évben is igen erős mezőnyöket vonzó duisburgi regattán történt meg. A tizenkilenc versenyzővel indult válogatott szerepléséről Ficsor László szövetségi kapitány adott rövid összefoglaló értékelést.

 – Tizennyolc ország képviseltette magát a regattán – ez a szám már önmagában is tekintélyt parancsoló. Különösen az osztrák, a német, az angol, a cseh, a lengyel és a svájci csapatok voltak erősek, s bizony ezekben a mezőnyökben nem volt könnyű elől végezni. Ezt előre bocsátva ki kell emelnem a Pétervári-.Molnár Bendegúz-Papp Gergely normálsúlyú kétpárevezőst, amely az U23-asok mezőnyében győzni tudott, majd másnap a felnőttek között sem adta alább a 3. helynél!

 – Feltehetően az ő kiemelkedően eredményes versenyzésüket mások is megközelítették?

 – Próbára tettük a Bene Dorottya-Polivka Dóra könnyűsúlyú kétpárevezősünket is, akik az U23-as korosztályban elsők lettek, felnőttben viszont nem sikerült döntőbe kerülniük. Az alkalmilag összeült Vallyon Bence-Szigeti Roland kétevezős duó kétszer indult az U23-asoknál, és egy-egy második, illetve harmadik helyet szerzett. Velük egy hajóosztályban rajtolt a Szolnokról Németországba kiköltözött Novák Edvin is, aki német párjával a mieink mögé szorult.

 – Volt olyan hajónk is, amely a várakozás alatt szerepelt?

 – Talán az ugyancsak alkalmi egységet, a kormányos nélküli négyevezőst említeném, amely Simon Béla, Juhász Adrián, Széll Domonkos, Tari János felállásban lapátolt; ők számomra nem mutattak meggyőző versenyzést.

 – Most már futószalagon követik egymást az események. Mi a következő állomás legjobbjaink számára?

 – E hét végén ( május 24-25) kerül sorra az ifjúsági Európa-bajnokság, majd egy héttel később a felnőttek is harcba indulhatnak az Európa-bajnoki érmekért, illetve előkelő helyezésekért. 

Forrás: jochapress