Skip to main content

 
Megkezdte szereplését a magyar csapat a franciaországi Aiguebelette-ben rendezett Világbajnokságon. Minden olimpiai számban induló egységünk közvetlenül továbbjutott a negyeddöntőbe!
 
A mai nap végeztével lezajlott a második versenynap, így a tegnapi 3 egységünk után ma további 4 csapat is rajthoz állt az előfutamokban.

Vasárnap délelőtt a magyar küldöttségből Csepregi Gábor könnyűsúlyú egypárevezősünk kezdte a versenyzést, aki a teljes táv alatt stabilan a második pozíciót tartva közvetlenül tovább is jutott a negyeddöntőbe.

Simon Béla és Juhász Adrián normálsúlyú kétpárevezősünk előfutamában stabil versenyzéssel negyedik lett, így ők is bejutottak a legjobb 24 közé.

Galambos Péter és Matyasovszki Dániel könnyűsúlyú kétpárevezős egységünk 500 méternél még az ötödik helyen haladt, majd folyamatosan felzárkózva tört előre. A cél előtt 100 méterrel már második pozícióban versenyeztek, de az ír páros végül visszavette a vezetést, így a magyarok harmadikként jutottak tovább a negyeddöntőbe.

A mai, hétfői versenynapon a Csiszár Péter, Tamás Bence, Szlovák Bence és Fiala Balázs alkotta könnyűsúlyú négypárevezősünk ötödik lett előfutamában, így a reményfutamba jutva újra megküzdhetnek majd a döntőbe jutásért.

Pétervári-Molnár Bendegúz és Papp Gergely normálsúlyú kétpárevezősünk kezdetben második pozícióban haladt, majd végül negyedikként haladt át a célvonalon, így közvetlenül bejutottak a negyeddöntőbe, „megspórolva” ezzel a reményfutamot.

A délután folyamán a paraevezős egységeink is rajthoz álltak. Lőrincz Krisztina egy elrontott rajt után nem tudta száz százalékosan behozni a lemaradását, így ötödikként a holnapi reményfutamba jutott.
 
 
Pető Zsolt kitartó versenyzéssel hatodik helyezést szerzett, így holnap ő is újra megküzdhet a középfutamba jutásért.

Gratulálunk minden egységnek, és további sikeres versenyzést kívánunk!