Skip to main content

A racicei világbajnokság zárónapján mindhárom egységünk remekül versenyzett: Pétervár Pétervári-Molnár Bendegúz futamgyőzelemmel zárt, Pető Zsoltot csak egy vetélytársa tudta megelőzni, az Ács-Bácskai kettős nagyot finiselt.

A normálsúlyú egypárak C döntőjében Pétervári-Molnár Bendegúz remek futamgyőzelemmel zárta a világbajnokságot. Molnár Zoltán tanítványa egy pillanatra sem adta át a vezető pozíciót, még a finisben sem, amikor a litván Mindaugas Griskonis szorongatta őt. Bende a C döntőben aratott győzelmével a 13. helyen zárta a világbajnokságot.

Fotók: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

Pető Zsolt, a paraevezős PR1 egypárak C döntőjében szinte végig stabilan a második helyen haladt. Nagy Gábor tanítványa az első 500 méter után leelőzte dél-afrikai vetélytársát, majd egyre nagyobb előnyt vívott ki magának a 2. pozícióban, végig kitartóan üldözve az éllovas lengyel szkiffest. Zsolti a C döntőben a 2. helyen ért célba, összesítésben a 13. helyen végzett a világbajnokságon, mivel a B döntőben csak öten álltak rajthoz.

Normálsúlyú kétpárevezősben Ács Kristóf, és Bácskai Máté kettőse ugyancsak a C döntőben állt rajthoz. Simon Tamás csapata féltávig a mezőnyben haladt, ám, ahogy Kristóf fogalmazott “megint jött a mumus szakasz a pályán”: lelassult a magyar dubló, és elszökött a mezőny. De Mátéék nem adták fel, 1500-nál frissítettek, és egy óriási finissel megelőzték a román, és a kubai csapatot, így a 4. helyen értek célba az ír, a litván, és a szerb csapat mögött. Összesítésben a 16. helyen zártak Racicében.

Gratulálunk a magyar válogatott valamennyi versenyzőjének, és edzőjének, szakvezetőjének!