Skip to main content

A Belgrádban zajló Világkupa második napján a férfi egypárevezősök középdöntőjében Pétervári-Molnár Bendegúz, és Galambos Péter is „összecsapott”. Fehérvári Eszter remek győzelmet aratott a könnyűsúlyú egypárak B döntőjében. Tamás Bence a 9. a Bácskai-Szabó kétpár a C döntőben aratott győzelmével 13., a Juhász-Simon kettes a 14. helyen végzett a Világkupán. Vasárnap három egységünk áll rajthoz a 7-12. helyekért, paraevezősünk, Pető Zsolt, pedig a PR1 egypárak A döntőjében szerepel majd.

Fotók: Czucz Bálint

Két magyar indulóval rajtolt el a férfi egypárevezősök első középdöntője, amelyben Pétervári-Molnár Bendegúz az egyes, Galambos Péter a hatos pályán keretezte a mezőnyt. Bende féltvánál a 4. helyen, Peti a 6. pozícióban haladt, végül olimpikonunk az 5., Európa-bajnokunk a 6. helyen zárt. Mindketten a B döntőben folytathatják. Az újabb magyar rangadó vasárnap 10 órakor rajtol.

Fehérvári Eszter végig vezetve nyerte meg a B döntőt könnyűsúlyú egypárevezősben! A tavalyi év legjobb női evezősének választott győri lány remek versenyzéssel tartotta előnyét horvát, és két egyiptomi vetélytársa előtt. Eszter ezzel a 7. helyen zárta a világkupát.Gratulálunk Eszternek, és edzőjének Alföldi Zoltánnak!

Tamás Bence a könnyűsúlyú egypárak B döntőjében a 3. helyen ért célba. Bence a 4. helyről hajrázott egyel előkelőbb pozícióba, a török Enis Yenipazarlit utasította maga mögé féltáv után. Bence összesítésben a 9. helyen zárt.Gratulálunk Bencének, és edzőjének Lőrincz Attilának!

Férfi kétpárevezős egységünk a C döntőt megnyerve zárta szereplését. A Bácskai Máté, Szabó Márton kettős remek versenyzéssel szerezte meg az első helyet, a görögöket, és az egyiptomiakat lehajrázva jött be az első helyen. Ezzel Simon Tamás tanítványai a 13. helyen végeztek a Világkupán.

A Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettesünk a C döntőben a litvánok mögött a második helyet szerezte meg. Molnár Dezső tanítványai a futamban az ötödik helyről hajráztak fel, megelőzve a holland, az osztrák, a chilei, és a svájci egységet. Csapatunk így a 14. helyen zárt.

Preil Vivien, és Krémer Eszter, azaz női kétpárevezős egységünk ma a reményfutamban állt rajthoz. Féltávnál még a 2. helyen állt a magyar dubló, ám végül a 4. helyen értek célba maguk mögött tartva a kínai, és a lengyel csapatot. Molnár Zoltán tanítványai vasárnap 9:40-kor rajtolnak a B döntőben.

Para evezősönk Pető Zsolt még pénteken szerepelt a helyosztó futamban, vasárnap 10:35 órakor rajtol az A döntőben.

Közvetítés, részletes eredmények itt.

Sok siker kívánunk a zárónapra!

HAJRÁ MAGYAROK!